Letní žurnalistická škola

17. 8. 2023

"V rámci "cvičné" reportáže mě požádali frekventanti letní žurnalistické školy (LŽŠ) o rozhovor. Točilo se o právě probíhající závěrečné etapě přestavby kulturní památky havlíčkobrodské Staré radnice. Rád jsem jim vyhověl i z toho důvodu, že jsem od prvního ročníku velkým příznivcem této pozoruhodné akce.

LŽŠ v Brodě je skvěle organizována již 19 let týmem v jehož čele je Milan Pilař a nutno konstatovat, že to dělají výborně ! Nejenže se (převážně) mladí účastníci mezinárodního kurzu, kteří mají o žurnalistiku zájem, dozví mnoho zásadního a potřebného o činnosti, která bude možná jejich celoživotní profesí, ale i obyvatelé Brodu mají každoročně mimořádnou příležitost být účastni pravidelných besed se špičkovými žurnalisty. A že letos k nám přijely (resp. ještě přijedou) skutečné hvězdy českého novinářského nebe lze doložit alespoň dílčím seznamem osobností : Libor Dvořák, Barbora Kroužková, Čestmír Strakatý, Kateřina Šafaříková, Martin Jonáš, Renata Kalenská, Lucie Stuchlíková, Martin Řezníček, Terezie Tománková, Jan Pokorný a další.

Za mne určitě velké poděkování Milanu Pilařovi a dalším jeho kolegům a podporovatelům této jedinečné akce, která již dávno svým ohlasem překonala hranice města Havlíčkova...," říká Libor Honzárek (TOP 09), místostarosta Havlíčkova Brodu, který se tak podělil o své dojmy z této akce.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09

Galerie