× Pojďte do toho s námi.

Krajský soud zamítnul návrh na neplatnost voleb

6. 11. 2020

Včerejším rozhodnutím zamítnul Krajský soud v Brně návrh koalice Pro TOP Vysočinu na neplatnost voleb. Tím se definitivně koalice Pro TOP Vysočinu nedostala o jediný hlas do krajského zastupitelstva.

V rozsudku se mimojiné uvádí: "Po zhodnocení poznatků z jednotlivých volebních okrsků soud uvádí, že dle jeho názoru se zjištěná pochybení neprojevila negativně na navrhovatelově volebním výsledku, pročež je třeba návrh zamítnout."

"Čekal jsem s velkými nadějemi výsledek soudního přezkumu, obzvlášť od chvíle, kdy bylo jasné, že se jím soud bude vážně zabývat. Takže dnešní výsledek je pro mě samozřejmě zklamáním. Velice mě to mrzí, zejména s ohledem na naše voliče a také všechny, kteří se v kampani aktivně angažovali," okomentoval rozhodnutí soudu krajský předseda TOP 09 Vysočina Jiří Blažek.

"Je to jako v životě. Jednou se daří, podruhé život uštědří nějaký pohlavek či zkoušku. Děkuji přesto všem, kteří bojovali za úspěch až do konce. Nic však nekončí. Musíme se z tohoto nezdaru poučit a do dalších voleb jít posilněni o tuto zkušenost a dělat věci ještě lépe," řekl Jiří Blažek.

Celé znění rozsudku lze nalézt ZDE.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Osobnosti: