Český průmysl potřebuje léčit. Premiér do čela vybral doktora

vyjádření Jiřího Blažka

21. 11. 2011

Předseda ODS Petr Nečas ztrácí paměť, nebo obrací směr. Prohlášení, že Martin Kuba nemůže být ve vedení ODS, proměnil ve skutečnost, že nyní právě Kuba bude dostavovat Temelín a starat se o český obchod a průmysl. Premiér Nečas chtěl zřejmě upozornit, že český průmysl potřebuje léčit. A tak do čela resortu vybral lékaře.

Martin Kuba před rokem neuspěl v souboji o místopředsednickou funkci v ODS. K Nečasovi se ale na druhý pokus dostal. A pan premiér jakoby zapomněl, že Kubu kritizoval za koaliční dohodu s ČSSD v Jihočeském kraji. V politice se často a velmi rádo zapomíná.

Legitimizace kmotrů

Kmotři se postupně dostávají do vlády a předseda ODS je tak legitimizuje. Martin Kuba je chapadlem z Hluboké. Ze své funkce a svého povolání bude léčit český průmysl a obchod. A kdyby náhodou nevěděl, co je potřeba, jistě mu poradí kmotr Dlouhý z Hluboké, případně poskytne nějakou firmu nebo radu, jak odklonit peníze.

Doufám, že Petr Nečas ví, že jeho vybraný ministr průmysl a obchodu je zaměřením anesteziolog. Aby totiž místo léčení český průmysl neuspal k neprobuzení.

Ing. Jiří Blažek, předseda krajské organizace TOP 09 na Vysočině
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme