Blažek: Velikonoční zpytování českého národa

6. 4. 2012

Pan premiér doporučil zpytovat svědomí, ale já to porušil a místo toho se díval na večerní zprávy, abych viděl na vlastní oči Radka Johna.

V průběhu týdne jsme sledovali odcházení a neodcházení, podávání demisí a nepodávání demisí a také soud s Bártou a Škárkou. Společným jmenovatelem těchto událostí jsou Věci veřejné. Další kapkou do rozladěnosti a znechucenosti českého národa jsou modré billboardy po celé zemi, kde Věci veřejné hlásají, že splnily slovo.

Věci veřejné byl jeden z největších omylů polistopadové politiky. Když jsem viděl Radka Johna ve večerních zprávách, řekl jsem si, že ten člověk by skutečně neměl dělat politiku, ale měl by psát … jak ten umí popsat zpětně, co se stalo a my při tom máme možnost porovnat si to s tím, co se skutečně odehrávalo. Je to rozdíl jako den a noc... Opravdu ho je v politice škoda, proto je nejvyšší čas, aby z ní odešel a vzal s sebou všechny své kolegy z Věcí veřejných. Buď jsme my všichni včetně novinářů dementní, anebo oni.

Karolina Peak, Radek John a všichni další se včera smáli tomu, co novináři udělali z jejich vyjádření v minulých dnech.

Ano, zpytujme všichni svědomí, ukřižujme Ježíše, a pak po slavném vzkříšení pošleme Věci veřejné tam, kam patří. Pane premiére, prosím proberte se!

Ing. Jiří Blažek, krajský předseda TOP 09 Kraj Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme