TOP 09 si na Vysočině zvolila nové vedení

17. 2. 2023

Krajskou organizaci nově povede poslankyně PČR Martina Ochodnická. Ve čtvrtek, 16.02.2023 o tom jednomyslně rozhodli delegáti sněmu, který se uskutečnil v havlíčkobrodském klubu OKO. Místopředsedy krajské organizace byli zvoleni dosavadní a dlouholetý předseda, Jiří Blažek a dlouholetý místostarosta Havlíčkova Brodu, Libor Honzárek.

„Vedení kraje přebírám po Jiřím Blažkovi, člověku, který věnoval naší krajské organizaci 14 let svého života. Je to obrovský závazek. Jsem moc ráda, že právě on zůstává po mém boku, abych se mohla učit od nejzkušenějšího. Zároveň jsem moc ráda, že krajské předsednictvo i krajský výbor jsou plné skvělých lidí, o jejichž profesní i politické zkušenosti se budu moci opřít. Čeká nás zásadní výzva v podobě krajských voleb a spousta zajímavé týmové práce. Jako bývalou starostku mě moc těší, že budu opět o kousek blíže našemu kraji i našim členům,“ uvedla nově zvolená předsedkyně krajské organizace TOP 09 Vysočina Martina Ochodnická (dříve Lisová).

V krajském předsednictvu dále usednou také Karel Vaverka z třebíčské organizace a Adéla Šoukalová z velkomeziříčské.

„Cílem uplynulého období byly především volby do Poslanecké sněmovny. Ačkoli jsme získali dohodou až páté „nevolitelné“ místo na kandidátní listině, podařilo se nám dosáhnout toho, že TOP 09 Vysočina má svou poslankyni. I senátní volby v obvodu Jihlava proběhly úspěšně a jsme rádi, že jsme mohli přispět naší podporou k opětovnému zvolení pana Miloše Vystrčila. Bohužel v obvodu Kutná Hora se nám nepodařilo prosadit našeho kandidáta Libora Honzárka. Komunální volby už však tak úspěšné nebyly. Přesvědčivý výsledek se nám podařil pouze v Pelhřimově a Havlíčkově Brodě, kde jsme kandidovali pod hlavičkou TOP 09 a kde máme své místostarosty. Jako velký neúspěch bereme výsledek v krajském městě, kde jsme nezískali jediný mandát. Po deseti letech v čele krajské organizace a 14 letech v TOP 09 jsem se rozhodl již neobhajovat funkci krajského předsedy. Jsem ale rád, že vedení předávám do rukou právě Martiny Ochodnické, která má velkou podporu nejen členské základny na Vysočině, ale díky svému poslaneckému mandátu také důležité vazby na celostátní úrovni,“ uvedl dosluhující předseda a nově zvolený místopředseda krajské organizace TOP 09, Jiří Blažek.

V krajském výboru ještě usednou Lukáš Hrbek, Zdeněk Martínek, Lenka Šimo, Libor Kotačka, Barbora Dočekalová, Martin Sedlák, Jaroslav Pejchal, Zbyněk Liška, Rostislav Štork a Soňa Tankó, kteří zastupují všechny okresy Kraje Vysočina.

Sněmu se na dálku prostřednictvím video pozdravu zúčastnila také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a osobně 1. místopředseda TOP 09 a senátor za obvod Jičín Tomáš Czernin.

 

Havlíčkův Brod,16.02.2023

 

                                                       

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme