× Pohněme s tím. Společně!

Zdeněk Dvořák, lídr koalice Pro TOP Vysočinu

16. 7. 2020

„Chceme být živou vodou pro Kraj Vysočina a současně dopřát naší krajině dostatek čisté vody. To vystihuje hlavní cíle, se kterými jdu do těchto voleb. Je to zlepšení servisu starostům ze strany krajského úřadu a využití digitalizace státní správy pro větší transparentnost a decentralizaci kraje. Druhým hlavním úkolem je ochrana půdy a lesů, se zapojením všech nástrojů kraje do boje se suchem a kůrovcem, které naši krajinu sužují,“ nastínil své představy lídr kandidátky Zdeněk Dvořák (nestraník za TOP 09).

Ten je již dva roky starostou městyse Dolní Cerekev na Jihlavsku, kde v roce 2018 vyhrál se svými kolegy z uskupení Pro Cerekev komunální volby a nyní povede koaliční kandidátku TOP 09, KAN a Koruny České s názvem Pro TOP Vysočinu do letošních krajských voleb.

"Kandidaturu beru jako svou nabídku služby občanům. Stejně jako v komunálních volbách nabízím, že budu v zájmu občanů pracovat, jak nejlépe dovedu. Chtěl bych přinést čerstvý vítr do plachet, přímočarost, selský rozum a konec politikaření.

Jedním z důvodů, proč kandiduji, je to, že mám naději, že se nám náš kraj podaří aspoň trochu změnit. Chtěl bych, aby byl Kraj Vysočina takovou jednou velkou obcí. Náš stát a náš kraj se nemá řídit jako firma, ale má se řídit jako obec a fungovat jako rodina. Kraj tu má být pro obce a pro občany, a ne pro stát… A stejně jako jsem říkal, že před komunálními volbami, dokážu měnit věci jen aktivně. A proto se jich prostě musím účastnit. Nedokážu skončit jen u kritiky, potřebuji řešení. A pak to řešení potřebuji aktivně prosazovat.

Jestliže je Vysočina typicky venkovský kraj, v němž zhruba polovina obyvatel žije na vesnici, potom se mi počet 36 zastupitelů (z celkových 45), kteří zastupují města, zdá poněkud neadekvátním číslem. Takže snaha o změnu tohoto poměru je určitě dalším z důvodů.

Problémů v našem kraji máme dost a dost, nabízím k jejich řešení zkušenosti ze své dlouholeté praxe na magistrátu i z vedení městyse Dolní Cerekev," vysvětlil Zdeněk Dvořák.

Michael Kubík, krajský manařer TOP 09 Vysočina

Zdeněk Dvořák, lídr kandidátky Pro TOP Vysočinu

Dlouholetý zastupitel, později místostarosta a nyní starosta Městyse Dolní Cerekev. Vystudoval stavební fakultu v Praze a od roku 2010 se věnuje také komunální politice.

Narodil se 8. července 1983 v Jihlavě a po absolvování zdejšího gymnázia vystudoval Stavební fakultu ČVUT v Praze. Poté pracoval několik let ve stavebních firmách jako přípravář projektů a nakonec našel uplatnění na Úřadu územního plánování Magistrátu města Jihlavy, kde nakonec zastával pozici vedoucího investičního oddělení.

V roce 2010 byl zvolen zastupitelem Městyse Dolní Cerekev a v roce 2018 se stal jako nestraník starostou. Jako zastupitel se věnoval mimo jiné prorodinné a seniorské politice, kde byl spoluautorem projektu a koncepce v této oblasti.

Již od svého dětství je Zdeněk Dvořák aktivním členem dobrovolných hasičů v Dolní Cerekvi, dále také hráčem a v současnosti trenérem mládeže v házenkářském klubu TJ Dolní Cerekev.

Zdeněk Dvořák je ženatý a má dvě malé děti.

Volby:
2020 zastupitelstva krajů - Vysočina - 1. Zdeněk Dvořák