TOP 09 pokračuje i v Chotěboři

22. 8. 2022

Z dlouhodobého hlediska je naše strana v komunální politice v Chotěboři úspěšná,“ začíná hodnocení předseda Místní organizace TOP 09 v Chotěboři Jakub Pikla. V minulých dvou volebních období jsme měli svého zástupce v městské radě, v roce 2018 jsme byli také součástí koalice nezávislých, TOP 09, Pirátů a Strany zelených, která nakonec získala největší počet hlasů ve volbách. Po složitých vyjednáváních nakonec naše koalice obsadila post místostarosty a získala většinu hlasů v radě, pokračuje předseda Pikla. V minulých komunálních volbách tak získala koalice s názvem „Pojďme to změnit“ 27,8 % hlasů a obsadila 6 mandátů v zastupitelstvu (z 21) a 4 mandáty v městské radě (ze 7). Za TOP 09 kandidovali celkem čtyři kandidáti, místo zastupitele nakonec obsadili dva a v radě hájil naše barvy jeden radní.

Podařilo se nám prosadit spoustu užitečných návrhů pro občany města. Za jeden z největších přínosů považuji větší profesionalizaci přístupu k veřejnému prostoru. Město konečně zaměstnalo městského architekta, podařila se úprava náměstí, spolu s tím i oprava historické části města v ulicích Buttulova a Klášterní, vypsala se první architektonická soutěž na novou budovu Muzea, které bylo třeba přestěhovat ze zámku. Dále se nám také podařilo zapojit do dění ve městě občany – zahájili jsme tzv. participativní rozpočet, díky kterému se podařilo zrealizovat nápady vzešlé přímo od občanů. Po letech tahanic jsme také prosadili zápisy se jmenovitým hlasováním a záznamy z jednání zastupitelstva," hodnotí uplynulé 4 roky předseda Pikla

„V dalším volebním období bychom rádi požádali opět voliče o důvěru, neboť před námi stojí spousta úkolů. Je třeba dokončit projekt městského muzea, pokračovat v přípravách projektu cyklodopravy kolem města či zaměřit se udržení mladé generace ve městě a zajištění všech životních potřeb,“ vypočítává výzvy pro další 4 roky Pikla. Myslím si, že máme rozhodně co nabídnout – jsme součástí volební koalice ‚Pokračujme v tom společně‘, za kterou kandidují nezávislí kandidáti spolu s kandidáty TOP 09, Starostů a Pirátů. Naše volební koalice nabízí voličům zdaleka nejmladší kandidátku; ve věku od 20 do 40 let je nadpoloviční většina kandidátů. Zároveň také můžeme nabídnout své znalosti a zkušenosti! Řada našich kandidátů byla buď v zastupitelstvu či komisích a výborech, zbytek se řadí ke špičkám ve svých oborech, kterými jsou například pedagogika, medicína, či podnikání. Nebudeme svým voličům lhát, slibovat jim nemožné nebo se chovat nezodpovědně. Hlas pro nás je hlas pro slušnou, odbornou a férovou politiku," uzavírá výčet Pikla.

Volby do městského zastupitelstva se konají v pátek a sobotu 23. a 24. září 2022. Pokud chcete zachovat stávající směr vývoje v Chotěboři podpořený mladistvou energií a vysokou profesionalitou, volte kandidátku č. 4 – Pokračujme v tom společně!

 

Místní organizace TOP 09 Chotěboř

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Přílohy
JPG POKRAČUJME V TOM SPOLEČNĚ, Chotěboř.jpg (2.1 MB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme