× Pojďte do toho s námi.

Také na Vysočině vlají tibetské vlajky

11. 3. 2017

Stejně jako loni se politici TOP 09 rozhodli podpořit ochranu lidských práv. Tibetská vlajka, jako symbol ochrany lidských práv, dnes visí z oken poslaneckého klubu TOP 09 ve sněmovně, ale k akci Vlajka pro Tibet se připojí také více než 40 radnic, na kterých má TOP 09 zastupitele, radní či starosty. Symbol Tibetu zavlaje také na sídlech Královéhradeckého a Jihomoravského kraje, které vedou zástupci TOP 09.

"V Havlíčkově Brodě byla dnes 10. března, v den výročí Tibetského národního povstání, vyvěšena na průčelí sídla samosprávy tibetská vlajka.  Brodská radnice se zařadila, tak jako každý rok, mezi více než sedmset českých měst, která si připomínají smutnou událost, kdy před 58 lety přišli o život, po tvrdému potlačení emancipačních snah, desetitisíce Tibeťanů. Lidská práva a základní svobody by neměly být v demokratickém světě přehlíženy a obchodovány, byť by se jednalo o byznys  super výhodný a atraktivní," řekl Libor Honzárek (TOP 09), místostarosta Havlíčkova Brodu.

Ke stejnému kroku se jako každoročně připojila také radnice v Kamenici nad Lipou. Starosta města Ivan Pfaur (TOP 09) vysvětluje: "Tento způsob vyjádření solidarity s Tibeťany vznikl v polovině devadesátých let minulého století v západní Evropě a stal se jednou z nejvýznamnějších symbolických akcí vyjadřující podporu ochrany lidských práv nejen Tibeťanů. Jsem hrdý na to, že se také naše radnice k této akci každoročně připojuje."

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Osobnosti: