Kdo zachrání záchrannou službu kraje Vysočina?

28. 6. 2011

V poslední době se objevují v tisku informace o problémech záchranné služby kraje Vysočina. Jde jak o problémy s financováním, tak bohužel i problémy personální, kdy zřejmě hrají svoji ne nepodstatnou roli stranické zájmy. Bohužel jdou i přes odborné schopnosti dotčených. Odvolání MUDr. Havlíka z funkce vyvolalo dokonce petiční činnost. V situaci, kdy se občan ze sdělovacích prostředků dozvídá, že všechno je špatně, že všichni jsou proti všem, tak tato alarmující zpráva zapadne v záplavě dalších. Na jak dlouho? Než ZZS kraje Vysočina úplně zkolabuje?

Aby krajští radní zakryli své chyby v rozhodování a řízení rozvoje ZZS kraje Vysočina, přidali v tichosti  21.7.2011 do rozpočtu 17mil Kč. Hejtman kraje to zdůvodnil zvýšením počtu výjezdových stanovišť a růstem mezd zaměstnanců, které nepokrývají platby od pojišťoven. Protože se počet výjezdů nezvyšuje, tak jsou příjmy podobné letům minulým (MF Dnes,ČTK 22.6).  Jasná ukázka nezodpovědného a nekompetentního vedení organizace. Nebo snad jen další špatný vtip pro voliče krajských radních. Copak nikdo při plánování expanze ZZS kraje Vysočina v kraji dopředu nespočítal, kolik bude provoz systému stát? Jak mohl někdo počítat s tím, že když otevře nové stanoviště, tak bude více výjezdů? Vždyť počet obyvatel a jejich nároky na poskytovanou službu jsou během let stále zhruba stejné. Nebyl a není rozvoj ZZS kraje Vysočina motivován spíše osobními zájmy? Kdepak asi nové stanoviště je? Třeba čirou náhodou v místě, kde má významný draze placený funkcionář své bydliště.

Teď jen čekám, kde začnou naši současní krajští radní hledat viníky. Asi uslyšíme a budeme číst, jak za to může vláda, ministr zdravotnictví, nebo možná nějaký marťan… Skutečným viníkem je ale vedení kraje. To svým nekoncepčním a ekonomicky nepodloženým řízením živelného rozvoje ZZS kraje Vysočina může nejenom zhoršit již zavedené standardy poskytované služby, ale i přímo ohrozit životy obyvatel a návštěvníků kraje, kteří budou potřebovat pomoc ZZS kraje Vysočina. Krajští radní jsou na nejlepší cestě k ekonomické likvidaci ZZS kraje Vysočina KV díky svému socialistickému plánování a rozhodování v duchu hesla „Všechno všem! Ať to stojí, co to stojí!“. Vždyť to nakonec občan zaplatí. Proč by to občan nezaplatil, když i desítky milionů za protizákonné vracení poplatků taky platil ze svých daní místo těch, kteří vědomě porušovali zákon.

Martin Sedlák, člen krajského výboru TOP 09 na Vysočině
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme