Havlíčkobrodské náměstí patří mezi nejkrásnější v ČR

4. 11. 2015

Anketu  „Nejkrásnější náměstí či náves“ vyhlásil dvouměsíčník Moravské hospodářství ve spolupráci s Nadací Partnerství. Přihlásit se do soutěže mohly města a obce z celé České republiky. Porotci zhodnotili při výběru pěti finalistů (mezi nimiž nechybí Havlíčkův Brod) nejen vzhled, ale i vitalitu a funkčnost jednotlivých prostranství. Z nich potom vybírali lidé v rámci ankety vítěze. Výsledky soutěže vyhlásí organizátoři 24. listopadu na odborné konferenci Moravské obce a města 2015 v Brně.

Na výsledné podobě havlíčkobrodského Havlíčkova náměstí se nemalou měrou podílel místostarosta města Bc. Libor Honzárek (TOP 09). Ten má v gesci územní plánování a rozvoj města a již z pozice radního v minulém volebním období zásadně ovlivňoval podobu revitalizace náměstí.

„Všechny nás velmi mile překvapily výsledky ankety a nemusím zdůrazňovat, že mě obzvláště. Je to důkaz toho, že jsme projekt revitalizace centra nepřipravili vůbec špatně, což mi dnes osobně potvrzuje řada odborníků. Ještě důležitější je však pro mě kladný ohlas laické veřejnosti a obyvatel města,“ říká Libor Honzárek a připomíná, že revitalizace náměstí získala již v roce 2011 ocenění Stavba roku Kraje Vysočina. Spolu s ním se tedy budeme těšit, že si havlíčkobrodské náměstí přiveze z Brna co nejlepší umístění v anketě.

Michael Kubík, krajský manažer  

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme