Co chce krajský náměstek ČSSD Novotný skrýt za RUD?

16. 10. 2011

Za rok bude krajská reprezentace skládat účet za své čtyřleté hospodaření všem voličům, daňovým poplatníkům. Jaké to bude čtení mnozí z nás tuší, ostatní odhadují, ale odpovědní náměstci to již dnes vědí. Proto je možné, že nervozita některých z nich, snaha maskovat mnohdy možná nehezká zjištění a hledat viníky jinde již raketově roste.

Čemu jinému mám přikládat aktivitu pana náměstka Novotného sdělovanou prostřednictvím posledního vydání krajského měsíčníku "KRAJ VYSOČINA", jehož vydavatelem je krajské vedení. Zde ostře napadá RUD a další nezbytná opatření přicházející se stabilizačním a reformním plánem vlády a ministerstva financí. Byl se pan náměstek zeptat v obcích na jejich pohled. Ptal se, co špatného přinese účet u ČNB, nebo toto obce uvítají, protože je pro ně ČNB zárukou stability a bezpečí pro uložené finanční prostředky. Spíše nebyl a jen kritizuje. Vždyť dneska je to v módě. Jen kritizovat a vlastní alternativní návrhy nemít.  Na jeho článek TOP09 Vysočina odpověděla slovy svého krajského předsedy a na reakci hodnou hesla o"potrefeném…..", nebylo třeba dlouho čekat.

Četl jsem článek pana krajského náměstka Novotného několikráte a musím mu dát za pravdu v jediném. Obce i kraj musí opravdu hospodařit pouze s tím, co mají. Tak jako hospodaří každá běžná domácnost. Další zadlužování již není přípustné. Škoda, že toto nevěděla jeho politická strana ČSSD a její lídři v dobách, kdy zde vládla a zatínala sekeru dluhu hluboko v dobách dobrých dle hesla "to se nám to rozhazuje, když nám ostatní půjčují" a dle přesvědčení jejího tehdejšího předsedy, že „dluhy se přece platit, vracet nemusí“. Nebýt tomu, tak by teď jistě nemusela vláda intenzivně řešit zastavení dalšího zadlužování. Těch téměř 80miliard ročně co dnes stojí jen správa státního dluhu, mohlo být použito pro blaho všech. Kolik silnic, nemocnic, domovů důchodců i pomoci potřebným by za toto bylo, ať každý spočítá sám.

Martin Sedlák, předseda RO TOP 09 Havlíčkobrodsko, člen předsednictva KV TOP 09 v Kraji Vysočina