Jihlavu navštívil Karel Schwarzenberg

2. 3. 2010 | 16:00
V úterý 2. března navštívil krajské město Jihlavu předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Bývalý ministr zahraničních věcí ČR přijal pozvání Vysoké školy polytechnické Jihlava k besedě s vysokoškoláky na téma „Studenti v Evropské unii - šance a výzvy". Osmdesát minut trvající besedu ve velké aule VŠPJ sledovalo zhruba 150 posluchačů z řad studentů, profesorů, novinářů a veřejnosti.
Ještě předtím si senátor Schwarzenberg vyhradil necelou hodinu pro regionální zástupce médií a představitele TOP 09. Této neformální tiskové konference se zúčastnili i rektor Vysoké školy polytechnické Jihlava a lídr kandidátky TOP 09 na Vysočině Ladislav Jirků, 1. náměstek Pozemkového fondu České republiky a předseda TOP 09 pro kraj Vysočina Jiří Blažek a též jihlavský senátor TOP 09 Václav Jehlička.
Po skončení besedy se Karel Schwarzenberg přesunul do zcela zaplněné Pivovarské restaurace, kde zhruba od 19 hodin proběhla populární akce „Na pivo s Karlem". U sklenice piva Ježek či Schwarzenberg zde měli nejen příznivci TOP 09, ale i štamgasti jedinečnou možnost neformálně pohovořit s Karlem Schwarzenbergem, ale i s dalšími představiteli této strany.
Miroslav Fuks, předseda RV TOP 09 Jihlavsko
Galerie