Dárek TOP 09 k narozeninám

22. 1. 2019

26. června letošního roku oslaví TOP 09 desáté narozeniny. Krásný věk. Mým malým dárkem k narozeninám s milou vzpomínkou na den, kdy jsem poprvé ve 44 letech vstoupil do politické strany, je závazek znovuobnovit dvě místní organizace v regionu Jihlavsko. Vzniknou místní organizace Polná a Telč.

16. 1. 2019 mě regionální sněm zvolil za svého předsedu. Děkuji všem přítomným členům za podporu a důvěru.

Okamžitě začínám pracovat. Do konce února se osobně setkám se všemi 23 spolustraníky v regionu. S každým si osobně domluvím způsob komunikace, práce, četnost a typ aktivit. Mojí vizí je dřina v období mezi volbami, která nás bude bavit. Nemohu po nikom chtít, aby po práci dělal nepříjemné věci.

V březnu vytvoříme harmonogram akcí na Jihlavsku, které budou zaštiťovat a organizovat jednotliví členové TOP 09. Budeme dělat přednášky, diskuzní fóra pro mládež, koncerty a divadla, turistické a sportovní podniky, které bychom stejně organizovali, protože to jsou naše hobby. Na první akci přijdou asi 3 z nás, na pátou 8 z nás, na desáté se možná objeví první rodinní příslušníci a až na dvacáté akci, někdy za dva roky uvidíme prvního člověka, kterého většina z nás nebude znát. Musíme vytrvat, makat a být vidět ve veřejném prostoru, tak jak si ta místa „na slunci“ vydřeli Medvěd nebo Marek Hovorka. Pak nebudeme muset polemizovat, zda osobnosti nestraníky na kandidátku ano či ne. Pak budeme těmi osobnostmi my sami.

Do konce června vzniknou nebo znovu vzniknou dvě místní organizace. A pak jen další práce a mezi ní budou přicházet volby, tak jako obvykle. Teď je čas být na vlně. Po úspěchu v komunálních volbách si náš okres, naše města i vesnice, i my sami, zasloužíme naši aktivitu, nápady a entuziazmus. Vidím kolem sebe spoustu nadšených, zapálených, mladších a hlavně lepších lidí než jsem já sám. Těším se na spolupráci s vámi všemi. Oslavíme desáté narozeniny TOP 09 nikoliv cestou zpět na vrchol, ale cestou dolů, k lidem, k malým akcím a mravenčí práci ve veřejném prostoru.

Slibuji, že odložíme klišé a proklamace, nebudeme aktivní pouze před volbami, to by nám totiž naši voliči, o které usilujeme, stejně nespolkli. Začínáme pracovat s pokorou a benevolencí a hlavně, nebudeme se brát až zas tak příliš vážně. Věřím, že se tím odlišíme od většiny politiků a možná si časem lidé naše jména a tváře spojí s TOP 09 a řeknou si, že všichni ti politici zas tak strašní nejsou.

Dovolte mi patetický citát na závěr: „Dopřej nám, Bože, abychom v bitvě, která jde životem, měli odvahu udeřit a riskovat, a máme-li vyhrát, dej, aby to bylo dle zákona a aby přitom naše víra a čest udržely se vysoko. A máme-li prohrát, dej, abychom dovedli stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjdou kolem.“

Zdeněk Vondra, předseda Regionální organizace Jihlavsko

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme