× Pohněme s tím. Společně!

Spojence povede do krajských voleb Jiří Řehák

16. 4. 2020

Politická koalice Spojenci pro kraj, která se formuje před podzimními krajskými volbami, si zvolila lídra. Povede ji Jiří Řehák (JsmePRO!), který má už nespočet politických ostruh z krajské i místní úrovně. Poslední rok si dal od aktivní politiky pauzu, nyní se vrací v čele seskupení, které má velkou šanci promluvit do výsledku voleb.

Dvaapadesátiletého pedagoga zvolili lidé v Teplicích již třikrát do městského zastupitelstva, v letech 2012 až 2016 zasedal v zastupitelstvu krajském. Loni v dubnu však mandát teplického zastupitele přepustil svému kolegovi z hnutí Volba PRO! Teplice.
Podle vlastních slov ho otrávila nemožnost prosadit priority, se kterými šel do voleb - mimo jiné bezpečný průjezd Teplicemi na kole. To se ani po volbách v roce 2018 nezměnilo.

Úplně však Jiří Řehák z politiky neodešel. Jako předseda hnutí JsmePRO! si dal za cíl dovést ho právě do krajských voleb. Nejen, že se mu to povedlo, zároveň byl zvolen do čela celé spojenecké kandidátky.

"Hlavu mám teď zase čistou a jsem připraven," hlásí. Hlavně je podle svých slov rád za silný koaliční tým, v němž jde příslušnost ke stranám na druhou kolej. Na té první je totiž společný zájem. "Je to parta profesionálů, kteří jsou motivovaní změnit náš kraj k lepšímu," nechal se slyšet lídr Spojenců.

Pod hlavičku Spojenci pro kraj se už spojily čtyři politické strany a hnutí, konkrétně JsmePRO!, TOP 09, Strany zelených a Evropských demokratů (SNK-ED). A nemusí jít o počet konečný. "Stále vedeme jednání s dalšími subjekty i nezávislými osobnostmi, které mají chuť posunout Ústecký kraj dopředu," potvrdil Jiří Řehák.

Spojenci pro kraj nyní připravují program, společnou kandidátní listinu a chystají oficiálně zahájení předvolební kampaně. Již teď se ale prostřednictvím webové ankety spojenciprokraj.cz/vas-pribeh/obrací na veřejnost s otázkami ohledně budoucnosti Ústeckého kraje.

Jiří Řehák: Věrný Ústeckému kraji, od Chomutova po Děčín

Jiří Řehák se narodil v Chomutově, základní a střední školu vychodil v Bílině, vysokoškolská studia strávil v Ústí nad Labem a nyní učí na teplickém gymnáziu dějepis, základy společenských věd, ekonomii, politologii a religionistiku. Podílí se na mnoha kulturních a společenských aktivitách, a to jak v Teplicích, tak v Tisé u Děčínských stěn, která je nyní jeho druhým domovem. Kromě toho se podílí na organizaci Festivalu Banát a dlouhodobě koordinuje pomoc krajanům v rumunském a srbském Banátu.

Spojenci pro kraj je koalice spojená ze stran TOP 09, Zelení, SNK-ED a hnutí JsmePRO!

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ