× Pojďte do toho s námi.

Místopředsedou TOP 09 se stal lounský radní Michal Kučera

27. 11. 2017

Radní města Louny a krajský předseda TOP 09 Michal Kučera se v neděli stal místopředsedou TOP 09. Na volebním sněmu strany dostal důvěru hned v prvním kole a stal se jedním ze čtyř místopředsedů. Předsedou strany je nově europoslanec Jiří Pospíšil.

„S Jiřím Pospíšilem a dalšími kolegy ve vedení TOP 09 musíme zajistit, abychom byli srozumitelní pro naše voliče, pro stření třídu. Pokud budeme ke středostavovským voličům mluvit jasně a nabízet srozumitelná řešení jejich problémů, začnou přirozeně uvažovat o naší volbě. Nechtějme lidi přesvědčovat, chtějme je získávat,“ uvedl Kučera.

Michal Kučera (49) je expertem TOP 09 na dopravu a životní prostředí žije v Lounech. Od roku 2010 je radní města Loun, v letech 2013-2017 byl poslancem a předsedou poslaneckého klubu TOP 09. Vedl kandidátku TOP 09 do krajských a sněmovních voleb a opakovaně navrhuje pro Ústecký plán obdobu Marshallova plánu na obnovu. Je absolventem Hornicko-geologické fakulty Vysoké školy báňské v Ostravě a zabývá se rozvojem obchodních aktivit strojírenských a elektrotechnických společností na tuzemských a zahraničních trzích.

Potřebujeme ideologii založenou na hodnotách, které může sdílet velká část veřejnosti. Lidé v Česku brzy pochopí, že sliby, které jim dali někteří politici, kteří jsou dnes u moci, se nedají splnit. Na prioritách TOP 09 a jejím ukotvení se nic nemění, musíme však více zdůrazňovat, že přinášíme kompetentní řešení každodenních problémů,“ dodal Michal Kučera.

TOP 09 se také v Ústeckém kraji připravuje na komunální volby a chce posílit své zastoupení v regionech. Od sněmovních voleb eviduje strana velký nárůst zájemců o nové členství, v samotném Ústeckém kraji je to již více jak deset přihlášek. Rozvíjí se také mládežnická organizace TOP tým, která působí i v Ústeckém kraji. Před sněmovními volbami ji založil ústecký člen Petr Vidlák. TOP 09 tak chce příliv nové energie přirozeně využít ve volbách do obecních a městských zastupitelstev.

Delegáti zvolili do nejužšího vedení strany také senátora Tomáše Czernina, náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Jana Vitulu a vysokoškolského pedagoga Marka Ženíška. První místopředsedkyní se stala poslankyně Markéta Adamová Pekarová.

Ústí nad Labem, 27. listopadu 2017

kontakty: