× Pojďte do toho s námi.

Michal Kučera přebírá odpovědnost za regionální rozvoj Ústeckého kraje

15. 1. 2021

„Michalu Kučerovi připadly na základě koaličních dohod do kompetence zemědělství a rozvoj venkova, tedy témata, která úzce souvisí s regionálním rozvojem. Jsem rád, že jsme se dokázali rychle dohodnout na efektivnějším rozvržení práce a že regionálního rozvoje se ujme právě Michal. Věnoval se tomu totiž už jako poslanec a nyní jako lounský radní,“ vysvětlil změnu gescí Řehák.
Dodal, že díky tomu získá více času na politickou práci náměstka hejtmana, změny v kulturní politice a na projekty pro rozvoj udržitelného turismu.

„Náš kraj v následujících letech čeká razantní proměna spojená s koncem uhelného průmyslu. Je třeba se zaměřit na kvalitní přeměnu důlní krajiny, rozvoj malého a středního podnikání a zemědělství nebo ochranu jedinečného kulturního a přírodního prostředí nejen Krušných hor. Peněz z Evropské unie na to přijde víc než dost, a my musíme být připraveni, abychom je využili pro zlepšení kvality života obyvatel kraje i dalších generací,“ popsal své priority v regionálním rozvoji Michal Kučera.

Michal Kučera byl v letech 2013 – 2017 poslanec za TOP 09, od roku 2010 je zastupitelem a radním v Lounech, od roku 2011 je předsedou krajské organizace TOP 09 v Ústeckém kraji. Jako poslanec usiloval například o to, aby větší část ze zákonných poplatků za vytěžené uhlí zůstávala v Ústeckém kraji.

Převzato od Spojenciprokraj.cz

Osobnosti: