Další kroky k vyhlášení největší CHKO v Česku. Oblast už mapují analytici.

25. 7. 2022

Posledními velkými horami bez ochrany jsou v České republice Krušné hory. To se ale může změnit. Ministerstvo životního prostředí spolu s Agenturou ochrany přírody a krajiny pokračují v krocích, na jejichž konci může být vyhlášení Chráněné krajinné oblasti Krušné hory. Toto vyústění by si pro začátek přálo více než pět tisíc lidí, kteří podepsali petici se stejným požadavkem. Jejich zástupci ji před několika dny symbolicky předali ministerstvu.

„Kdysi opomíjené Krušnohoří se stává atraktivní turistickou destinací i vyhledávaným místem k bydlení,“ nastínil zástupce petičního výboru Michal Kučera. Ten je také poslancem a krajským radním pro regionální rozvoj a venkov. „Ochrana území zajistí, že rozvoj regionu bude dávat smysl a že nezničí cennou horskou přírodu. Jsme proto rádi, že se ministerstvo spolu s agenturou případným vyhlášením CHKO intenzivně zabývají,“ doplnil Michal Kučera.

Nebude to hned, ale věříme, že vznik chráněné krajinné oblasti Krušné hory je nablízku!

spojence-pro-kraj

Na fotografii členové petičního výboru včetně poslance a krajského radního Michala Kučery a náměstka ministryně životního prostředí Tomáše Tesaře.

Eliška Veselá
krajská manažerka

Zdroj: https://chomutovsky.denik.cz/zpravy_region/chko-krusne-hory-20220629.html?fbclid=IwAR1iWqxb3Ri7hHp9ek5o_so3MvIluqq7S_UVqH68g8IMV1sxFihEMVfcF1g

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme