Ilona Tajchnerová TOP 09: pan starosta Hýbner je konečně odvolán.

14. 6. 2017

Zastupitelům za TOP 09 Iloně Tajchnerové, Romanu Libalovi a Martinu Fišerovi se podařilo odvolat starostu centrálního obvodu Ústí nad Labem město Kamila Hýbnera

Na neschopnost řízení úřadu starostou Kamilem Hýbnerem (zvolen za ANO) poukazovali už zastupitelé za TOP 09 dlouhodobě. V minulosti nechali o jeho odvolání hlasovat, ale návrh tenkrát neprošel.

Dnes se konečně na podnět Ing. Macha (nezařazený), člena rady odvolání starosty podařilo. K radnímu se přidala čtrnáctka zastupitelů za TOP 09, ODS, UFO a zbývající členové rady.

„Úřad se neustále dostával do obrovské stagnace, pan starosta nedokázal vysvětlit mnohé návrhy, nedokázal si je patřičně nastudovat ani obhájit a celkově s ním byla špatná komunikace,“ vysvětluje nespokojenost Ilona Tajchnerová.

Na špatnou spolupráci začali upozorňovat i úředníci.

„Když poukazují na nedostatečnou komunikaci i úředníci, je něco opravdu špatně. Jsme rádi, že to pochopila většina zastupitelů a mohlo dojít k odvolání pana starosty. Přáli jsme si to už dlouho a nebylo to jen proto, že nechtěl přijmout žádné z připomínek opozice, to by bylo to poslední,“ dodává k úspěšnému odvolání Ilona Tajchnerová.

Úřad by měl po dobu prázdnin fungovat bez problémů. Kým bude místo starosty obsazeno bude předmětem dalšího jednání zastupitelstva.

„Vedení úřadu bude nyní fungovat bez starosty. Servis pro občany by měl být po tuto dobu zcela funkční a občanů by se to nemělo dotknout,“ doplňuje Martin Fišer, zastupitel TOP 09.

Ústí nad Labem, 14. června 2017

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09