× Pohněme s tím. Společně!

Fotbalový stadion Ladislava Nováka v Lounech čeká modernizace

27. 6. 2017

Rada města Louny schválila modernizaci fotbalového stadionu. Pro zvedli ruku radní za TOP 09 Michal Kučera a Pavel Janda.

„Projekt počítá s náklady asi sedmnáct až osmnáct milionů korun," uvedl starosta Loun Radovan Šabata.

Za tuto sumu by měli fanoušci i hráči získat nové pěknější prostředí, dívat se ze zrekonstruované tribuny či mít k dispozici moderní zázemí. Vyřešit by se mělo také odkanalizování areálu a zřízení čistírny odpadních vod. „Stadion je v aktivní záplavové zóně řeky Ohře, budovu proto nelze rozšířit. Půdorys

Kdy dojde na realizaci záměru, to je prozatím nejasné. Nejprve bude muset Městský úřad v Lounech najít peníze. „Budeme samozřejmě hledat vhodné dotační tituly. Pomoci by možná mohlo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy nebo třeba fotbalový svaz. Evropské dotace na tohle nejsou," přemýšlí starosta Radovan Šabata.

Přednost mají jiné investice

V Lounech mají ovšem zároveň také v plánu důležitější projekty, které dostanou přednost. „V koalici jsme se shodli, že prioritou je velká rekonstrukce vnitřního vybavení našeho domova pro seniory. Ta si může vyžádat zhruba čtyřicet milionů korun," upozornil Jan Čermák, lounský místostarosta.

„Pokud bychom na to nezískali žádnou dotaci, musíme v první etapě zrekonstruovat alespoň kuchyni a výtahy, to už musí být. Domov seniorů neprošel, co se vnitřního vybavení týče, většími úpravami od roku 1980," dodává starosta.

„Prioritou číslo dvě je samozřejmě naše plavecká hala," připomíná místostarosta Čermák. Město Louny totiž muselo kvůli špatnému technickému stavu uzavřít svůj krytý bazén. Vedení města už rozhodlo, že bude celý objekt zdemolován a na jeho místě vyroste zbrusu nová hala. V této souvislosti se hovoří o nákladech přesahujících částku 160 milionů korun.

Fotbalový stadion by měl přijít na řadu až po těchto velkých investicích. Zázemí s tribunou vzniklo ve dvacátých letech minulého století. Prošlo sice během let několika úpravami a opravami, už ale nevyhovuje.

zdroj: žatecký deník

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09