TOP 09: Pavel Šedlbauer kandiduje do Senátu

Předseda představenstva Fotbalového klubu Teplice Pavel Šedlbauer dnes představil svůj záměr kandidovat na senátora. O hlasy voličů se bude ucházet v obvodu 32 – Teplice jako nezávislý kandidát navržený stranou TOP 09.

„Nikdy jsem neměl politické ambice, ale když vidím momentální situaci v naší zemi, tak jsem se rozhodl nabídku na kandidaturu přijmout,“ řekl ke své kandidatuře Pavel Šedlbauer. „K rozhodnutí kandidovat mne vedly viditelné tendence některých politiků k vystoupení České republiky z Evropské unie, autoritářské a oligarchistické snahy o vládnutí v naší zemi a rostoucí vliv komunistů“ dodal.

Problém vidí Pavel Šedlbauer také ve viditelné orientaci prezidenta na Východ. „Setrvání v Evropské unii a aktivní členství v NATO je pro budoucnost naší země naprosto klíčové.“

Pavel Šedlbauer je v regionu známou osobností. Narodil se v roce 1950 a vystudoval Vysokou školu chemicko – technologickou v Praze. Až do konce roku 2017 pracoval ve sklářském průmyslu. Je bývalým viceprezidentem evropské skupiny belgicko – japonské sklářské firmy AGC. Řadu let stál v čele AGC Flat Glass Czech. Je předseda představenstva Fotbalového klubu Teplice,

„Rád bych se v případě zvolení, mimo výše uvedené zásadní priority orientace země, zabýval problematikou našeho regionu, například zdravotnictvím, vzděláním a problematice sociální vyčleněností a dalšími problémy, které trápí zdejší obyvatele,“ řekl Pavel Šedlbauer.

Volby do Senátu se uskuteční společně s komunálními 5. a 6. října 2018, případné druhé kolo by se konalo o týden později.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 pro Ústecký kraj

Volby: