27. 8. 2018

Stávajícího senátora za Teplicko letos na podzim čeká obhajoba křesla. Bude to boj Jaroslava Kubery proti dalším osmi kandidátům. Společně s propagátorem kouření se o senátorský plat utká motorkář, bývalý pravoslavný kněz nebo třeba šéf fotbalového klubu či dobrovolný hasič.

Oficiální přehled zájemců o Senát je po registraci už veřejný. „Od úterý mají jednotliví kandidáti svá čísla, která jsme jim vylosovali. Pod nimi půjdou do předvolebního boje a budou je mít na hlasovacím lístku,“ uvedla Eva Michálková, která má na teplickém magistrátu senátní volby v okrese na starosti.

O přízeň voličů bude bojovat devět lidí různých profesí. Jaroslava Kuberu zná coby primátora Teplic v okrese prakticky každý. Do voleb jde i další hlava obce, Ivan Vinický z Bystřan. Kromě politiky je tento muž známý rovněž mezi příznivci hlučných jednostopých strojů, milovníka do velkých motorek v sobě nezapře.

Do Senátu chce také například ředitel Gymnázia Teplice Zdeněk Bergman, který mu šéfuje už téměř tři desítky let. Nyní hodlá tento učitel matematiky a zeměpisu dosavadní praxe využít.
Zdroj: https://teplicky.denik.cz/zpravy_region/anketa-do-senatu-chce-byvaly-knez-motorkar-ci-hasic-koho-budete-volit-vy-20180823.html

„Nastal čas nabídnout své zkušenosti vlasti. Kandiduji, abych pomohl regionu, posunul české školství a posílil Senát jako důležitý prvek našeho ústavního systému,” prohlásil Bergman.

S podporou fotbalistů může nejspíše počítat Pavel Šedlbauer. Je předsedou představenstva FK Teplice a coby manažer může nabídnout i dlouholeté zkušenosti ze sklářského průmyslu.

„Pokud vůbec půjdu k volbám, tak volím fotbal, to je jasné,“ potvrdil hypotézu o přízni fotbalových fanoušků pro Šedlbauera příznivce „žlutomodrých“ Radim z Dubí.
Zdroj: https://teplicky.denik.cz/zpravy_region/anketa-do-senatu-chce-byvaly-knez-motorkar-ci-hasic-koho-budete-volit-vy-20180823.html

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme