Michal Kučera: Kraj trápí hlavně nezaměstnanost, nízká konkurenceschopnost a sociální napětí

Odpověď na otázku: "Jaké jsou podle vás největší problémy Ústeckého kraje a jaké jsou možnosti jejich řešení?"

19. 9. 2013

Anketa ČTK s lídry stran pro říjnové volby: Jaké jsou podle vás největší problémy Ústeckého kraje a jaké jsou možnosti jejich řešení?

Michal Kučera, TOP 09: Ústecký kraj je pod socialistickým vedením rozkradený, trpí nezaměstnaností, nízkou průměrnou vzdělaností, slabou konkurenceschopností regionu, koncentrací sociálně slabších obyvatel a na to navazující zhoršenou bezpečnostní situací v mnoha obcích. Krajští politici a manažeři z ČSSD jsou stíháni a plní vězeňské cely.

Je nutný konec socialistických experimentů s dotacemi do megalomanských projektů, které přinášejí pouze korupci budoucí vysoké provozní náklady.

Je nutné snížit administrativní, byrokratickou zátěž pro podnikatele a živnostníky, „zjednodušit" zákoník práce a umožnit tak snadnější zaměstnávání i méně kvalifikovaných lidí.

Méně úřadování a byrokracie v místních policejních služebnách, a tudíž více policejních hlídek v terénu místo v kancelářích. Stejná práva, ale i povinnosti všem občanům!

Zvýšit dopravní dostupnosti kraje (rychlostní silnice Praha-Louny-Chomutov, dálnice Praha-Teplice-Ústí n. Labem-Drážďany, dopravní napojení Šluknovského výběžku, zkapacitnění I/13) usnadnit cestu do práce z míst s vysokou nezaměstnaností, dopravu do škol i dostupnost zdravotnických zařízení.

Posílit provázanost základních a středních škol s poptávkou trhu, což zajistí vyšší možnost uplatnění studentů a učňů na trhu práce. Nezbytné je nové zaměření firem na výrobu s vyšší přidanou hodnotou, spolupráce s vysokými školami, výzkumem a vývojem.

Ve zkrácené podobě otiskl 19.9.2013 Ústecký deník

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme