Zastupitel za TOP 09 Ing. Jan Novotný o cyklostezce podél Ohře

12. 4. 2021

Páteřní cyklostezky Ústeckého kraje jsou aktuálně v různém stádiu realizace a komfortu pro cyklisty. Cyklostezka Labe je v našem kraji perfektně připravena, místy možná lépe, něž navazující část v Německu, která cyklisty dovede až k moři. Pokud jste někdy projížděli cyklostezku Ohře v Karlovarském kraji, možná Vás zamrzelo, jak zatím vypadá navazující úsek v Ústeckém kraji.

Aktivity v rozvoji cyklostezek na Ohři se před pár lety ujala především města, která se vrhla do projektování a realizací úseků ve svých katastrech, nakonec podal s přípravou pomocnou ruku i Ústecký kraj.

Něco o tom ví i Ing. Jan Novotný. Jako bývalý žatecký místostarosta i krajský zastupitel stál před několika lety s kolegy na začátku cesty a zpětně hodnotí, že první krok byl nejtěžší, jak to obvykle bývá.

Jan Novotný 
"Jsem rád, že se úvodní etapa realizace podařila. Nyní se snad zas blýská na lepší časy, jak v Žatci, tak na kraji," říká Jan Novotný.

Jak to bylo a bude v Žatci? 

První úsek dlouhý něco málo přes 4 km žatecké části cyklostezky, navazuje na relaxační zónu u řeky. V této části je již koupaliště a další sportoviště. Tato lokalita se stala oblíbeným sportovně odpočinkovým cílem nejen Žatečáků.

Podívejte, jak tento nyní frekventovaný úsek, vypadal ještě v roce 2013.

 

"Jako žatecký zastupitel i nyní aktivně podporuji další rozvoj, dostavbu navazujících úseků i vybavení mobiliářem. Na zastupitelstvu města jsme např. na jednání v dubnu schválili majetkové vypořádání pro realizaci dalšího úseku směrem na Louny," uvedl Jan Novotný.

Klíčem k dalšímu rozvoji je pro žatecký úsek cyklostezky, napojení na Nechranice a kadaňský úsek. Dále spojení na Louny, které vede malebným krajem plným chmelnic.

"Jsem rád, že na kraji se iniciativy chopil náš krajský radní Michal Kučera a pomáhá nám realizovat náš sen na skutečnou páteřní cyklostezku Ohře. Ohře je krásná a procházka či projížďka podél ní je pro nás motivací pokračovat v projektu dál!" Doplnil zastupitel města Žatec za TOP 09 Ing. Jan Novotný.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme