Ústí nad Labem - Představení programu

20. 9. 2010

13.9. 2010, Ústí nad Labem – TOP 09 v Ústí nad Labem dnes představila volební program pro období 2010 – 2014, který představuje voličům před letošními komunálními volbami v krajském městě. Lídrem TOP 09 je kandidát na ústeckého primátora Jakub Zavoral, kandidáty na starosty městských částí jsou Ilona Tajchnerová (Ústí n.L. město), Jarmila Hořejší (Neštěmice), Jiří Brodský (Severní Terasa) a Pavel Boček (Střekov).

Program TOP 09 pro Ústí nad Labem je komplexním dokumentem respektujícím všechny potřeby krajského města a oblasti života jeho občanů. K jeho hlavním bodům patří vzdělanost, rozpočtová odpovědnost a sociální citlivost. „Každý dluh musí být vždy splacen, výdaje nemohou být dlouhodobě vyšší než příjmy, a také je třeba v každém okamžiku chránit ty, kteří se o sebe nemohou postarat“, řekl Jakub Zavoral, kandidát na primátora.

Pro TOP 09 v Ústí n.L. je prioritou zvýšení vzdělanosti. Ať už tím, že podpoří příchod absolventů ze špičkových českých univerzit, nebo tím, že zvýší motivaci studentů UJEPu po dokončení univerzity zůstat v krajském městě. Stranou ale nezůstává přímá podpora základního školství, a nepřímá podpora učňovského, středního a vysokého školství. „Chceme sledovat umisťování absolventů škol. Právě úspěšnost absolventů, ať už u přijímacích zkoušek v dalším vzdělávacím stupni, nebo na trhu práce, by se měla stát vodítkem při výběru školy či učiliště,“ říká Zavoral.

TOP 09 je stranou rozpočtové odpovědnosti. „Nikdo, ani stát, ani město, ani občan nemůže utratit víc peněz, než kolik je schopen vydělat. Rovněž se chceme zaměřit na všechny zbytné výdaje a tyto výdaje omezit. Chceme se zamyslet nad tím, zda není úspornější více se zaměřit na úklid města ze strany nezaměstnaných a důsledně tento úklid kontrolovat, a ušetřené peníze přerozdělit na oblastí, ve kterých cítíme největší deficit ze strany města. Chceme omezit zneužívání sociálních dávek, ale přitom citlivě přistupovat k těm, kteří se ne vlastní vinou dostali či mohou dostat do složité životní situace“, představil další principy programu J. Zavoral.

Volební program TOP 09 je rozdělen do devíti bodů, tj. finance, podnikání, živé a čisté město, školství, zdraví a sport, kultura, sociální politika, bezpečnost, doprava.

Rostislav Kadlec, krajský manažer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme