TOP 09 Ústí n. Labem: Odmítáme prolomení limitů, na rozdíl od politiků ANO

3. 3. 2015

TOP 09 JE ZÁSADNĚ PROTI ROZŠIŘOVÁNÍ TĚŽBY, A PROTO VČERA PODPOŘILA PŘI JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA NÁVRH RADNÍCH NA ZACHOVÁNÍ TĚŽEBNÍCH LIMITŮ V KRAJI. ZASTUPITELSTVO ÚSTÍ NAD LABEM ALE NAKONEC TAKOVÉ USNESENÍ NEPŘIJALO. A TO I PŘESTO, ŽE KOALICE DEKLAROVALA, ŽE S ROZŠÍŘENÍM TĚŽBY NESOUHLASÍ.

„Jsem rozčarovaný z toho, že se město k aktuální otázce nedokázalo jednoznačně postavit. Rozhodnutí zastupitelstva nerozumím i z toho důvodu, že předseda hnutí ANO tvrdí, že je pro zachování limitů těžby v Ústeckém kraji. Jeho zastupitelé ze stejného hnutí v Ústí nad Labem ale hlasovali jinak, i když návrh na usnesení sami předložili,“ říká zastupitel města za TOP 09 Radim Bzura.

„Postoj města mě mrzí zvlášť v tomto případě. TOP 09 podporuje rozvoj regionu a podnikání spíše než drancování krajiny,“ dodal Bzura.

Po pondělním jednání zastupitelstva statutárního města Ústí nad Labem je podle něj jasné, že koalice politických hnutí PRO Ústí a ANO nemá v zastupitelstvu většinu a nemůže prosadit ani své vlastní návrhy.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme