× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09: Puč v Ústí nad Labem, nová koalice kmotrů a komunistů

24. 6. 2015

Puč v ANO mění politickou mapu v Ústí nad Labem, polovina zastupitelů hnutí ANO dává návrh na odvolání „svého“ primátora Josefa Zikmunda (ANO) a rady města (ANO + PRO Ústí), takže dosavadní vedení města končí, současně zastupitelstvo města zvolilo novou menšinovou koalici ANO a UFO a to hlasy ČSSD, KSČM a ODS.

Frakce pučistů z ANO na jednání zatím neřekla ani slovo a nepředstavila žádnou koncepci. Je pro mě proto nepředstavitelné, že by její zástupci byli ve vedení města, říká Radim Bzura. Na celé situaci je podle něj ale zvláštní i to, že návrh z části ANO podporuje i ČSSD a KSČM společně s ODS.

Je pro mne zcela nepochopitelné, že se na tomto puči s části hnutí ANO a klubem KSČM podíleli i zastupitelé ODS, kterou jsem dosud vnímal jako pravicovou demokratickou stranu,“ dodává Bzura.

Puč v Ústí se navíc stal v den, kdy se na pražské Náplavce mezi Palackého a Železničním mostem bude konat happening s hudebníkem Davidem Kollerem a s dalšími umělci nazvaný Jak naložit s komunisty - podvodníky. Tentýž den se pořádá celodenní vzpomínka na komunisty zavražděnou Miladu Horákovou na pražském náměstí Míru a před kostelem sv. Ludmily.

"Považuji za příznačné, že v den, kdy se v Praze připomíná poprava Milady Horákové, zastupitelé v Ústí zvolí nové vedení města ruku v ruce s KSČM," dodává poslanec Michal Kučera,.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09, Ústecký kraj

Osobnosti: