Osobní výzva voličům v Ústí nad Labem

7. 10. 2014

Vážení spoluobčané,

po čtyřech letech máme opět příležitost vybrat si v komunálních volbách nové vedení města a městských obvodů. Město Ústí nad Labem a naše každodenní životy v něm jsou do velké míry ovlivněny právě výsledky komunálních voleb. Možnosti svobodné volby si velmi vážím. Ne vždy to bylo samozřejmostí.

Obracím se na Vás s touto osobní výzvou právě v obavě o budoucí vývoj nejen našeho města. Po pětadvaceti letech od sametové revoluce nemůžeme příslušníky Veřejné bezpečnosti, kteří mlátili studenty na národní třídě nazývat „komunistickými fízly“.  Žijeme v době, kdy bylo zavřeno divadlo jen a pouze pro jiný politický názor, než zastávalo vedení města Ústí nad Labem. Jsou účelově odvoláváni, anebo naopak jmenováni lidé, nikoliv na základě odbornosti a dovedností, ale dle politické loajality či spíše servilnosti k mocným. Máme trestně stíhaného nejen primátora, ale i některé radní, kterým bylo sděleno obvinění ze závažných trestních činů. Ctím presumpci neviny, ale cítím, že tyto volby mohou být milníkem dalšího vývoje v našem městě.

Nazývejme věci pravými jmény. Naše město je po čtyřech letech vedení sociální demokracií předáváno s většími finančními závazky, než jaké byly na počátku volebního období 2010-2014. Jedinou výraznou dokončenou investicí byl fotbalový stadion. Ten ale budeme splácet až od roku 2015, a to po dalších deset let. Proti městu je vedena celá řada soudních sporů s vyplývajícími závazky k jedné miliardě korun, vedle dluhu u bank 1,3 mld. Kč. Současné vedení města jistě nehospodaří dobře.

Vedu kandidátku TOP 09. Neslibujeme nic zdarma. Neslibujeme vzdušné zámky na dluh. Nabízíme usilovnou práci, vize, odbornost a nasazení kandidátů úspěšných již nyní ve svých oborech. Politika je služba našemu městu a jeho občanům. Povedeme dialog a nikoliv boj, a to i s těmi, kdo s námi nesouhlasí. Navážeme znovu spolupráci s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, s podnikateli, spolky a občanskou společností. Pokusíme se nastartovat ekonomický růst, a tím rozvoj našeho regionu.

V Ústí žije celá řada schopných pracovitých a kreativních lidí, kterým je třeba dát příležitost. Chceme z našeho města udělat znovu atraktivní místo pro život. Chceme řešit příčiny stávajícího úpadku, a nikoliv pouze následky v podobě sociálních programů, neustálého posilování bezpečnostních opatření, atd. Bez poklesu nezaměstnanosti a bez ekonomického růstu není cesty vpřed alespoň na úroveň ostatních krajských měst v ČR. Máme příležitost, nepromarněme ji.

Na závěr Vás prosím, využijte svého důležitého práva - vyjádřete svůj názor v demokratických volbách 10. - 11. října 2014.  Jistě máte z čeho vybírat.

Radim Bzura          Ing. Radim Bzura, kandidát na primátora

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ