× Pojďte do toho s námi.

CHKO Krušné hory?

19. 4. 2021

Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky již na svých stránkách zmiňuje přípravu dalších velkoplošných území, mezi nimiž figurují i Krušné hory.

Krušné hory tvoří souvislé horské pásmo dlouhé přibližně 130 km a průměrné šířce okolo 40 km. Jedná se o oblast, která patří k dominantám Ústeckého kraje, hlavně tedy k okresům Ústí nad Labem, Teplice a Most.

"Krušné hory nepotřebují zábavné lunaparky ani apartmánové satelity. Cestou je rozvoj individuální turistiky, podpora penzionů a budování jednoduché a neokázalé turistické infrastruktury. Turismus je samozřejmě budoucností Krušnohoří a čím lépe si ochráníme přírodní ráz zdejší kulturní i přírodní krajiny, tím raději se sem turisté budou vracet," vysvětloval už loni Michal Kučera, od roku 2020 krajský radní pro regionální rozvoj a venkov za TOP 09.

Krušné hory

V prosinci 2020 v mediích zazněl nesouhlas Lesů ČR se zařazením Krušných hor k CHKO. Z pohledu lesnictví nejsou Krušné hory tak kvalitní. Na celém projektu stále pracuje náš člen TOP 09 Michal Kučera a popsal nynější stav projektu:

"Dá se říct, že vše je připraveno a vznik CHKO je už jen věcí politické vůle. Konečné rozhodnutí je na vládě. Chceme spojit všechny, komu na Krušných horách záleží, abychom společně dali ministerstvu životního prostředí a vládě najevo, že ochrana Krušnohoří je na místě. Oslovili jsme zástupce Karlovarského kraje, komunikujeme s lidmi z obcí a ze spolků, brzy se k tomu potkám třeba se známým Krušnohorcem Petrem Mikšíčkem."

V budoucnu tedy budete mýt možná možnost navštívit CHKO Krušné hory.

Barbora Jandová

Krajská manažerka TOP 09 - Ústecký kraj