TOP 09 v Litvínově se veřejně zavázala k zabránění prolomení územních ekologických limitů těžby

2. 10. 2014

Pro TOP 09 Litvínov je zachování územních ekologických limitů těžby natolik zásadní, že 30. 9. 2014 prostřednictvím svého lídra prim. MUDr. Pavla Vlasáka podepsala Čestné prohlášení, které předložilo hnutí Greenpeace a Kořeny. V tomto prohlášení se TOP 09 v Litvínově zavázala k tomu, že využijeme všech zákonných prostředků, které povedou k zabránění prolomení územních ekologických limitů těžby chránících Litvínov před přibližováním povrchových dolů. TOP 09 také přijala závazek, že na prvním pracovním zasedání zastupitelstva podpoří přijetí usnesení, které odmítne prolomení územních ekologických limitů těžby a které uloží radě a starostovi města, aby využili všech zákonných možností k tomu, aby prolomení těchto limitů zabránili.

Doufáme, že jsme tak poskytli jasný důkaz toho, že téma limitů nezneužíváme jen k volební kampani, jak to dělají některé jiné strany, ale že náš postoj je srozumitelný a konzistentní - prolomení limitů říkáme jasné NE. Čestné prohlášení výše jmenovaná hnutí předložila k podpisu většině stran kandidujících do litvínovského zastupitelstva. Jak se k tomu jednotlivé strany a hnutí usilující o mandát v litvínovském zastupitelstvu staví, si můžete prohlédnout na webových stránkách Greenpeace www.nevolteuhli.cz.

TOP 09 nebude voličům nabízet růže, předvolební gulášky či zmrzliny zdarma. Nehlásáme prázdná hesla o šťastné budoucnosti našich dětí či o tom, že bude lépe. Program TOP 09 není populistický ve smyslu štědrých předvolebních slibů, ale její postoje jsou opravdové. Stojíme si za tím, co hlásáme a místo dárků a pozorností lákající voliče na lep, čestně podpoříme kroky, ke kterým jsme se zavázali, a které vedou k tomu, že se v Litvínově bude dát žít i v budoucnu, že z něho nebude jen prašné město na okraji těžební jámy.

K tématu limitů si toho mohli voliči na facebookových profilech kandidujících stran (do městského zastupitelstva v Litvínově)přečíst víc, než dost. Domníváme se, že podpis popř. odmítnutí výše popsaného závazku bude pro voliče dostatečným indikátorem k posouzení, čí sliby jsou pouze sliby, a kdo boj za zachování limitů těžby myslím opravdu vážně.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ

Hradiště 97/4