prim. MUDr. Pavel Vlasák - osobní sdělení voličům

6. 10. 2014

Dobrý den dámy a pánové, milí sousedé, spoluobčané,

do voleb zbývá pár dnů. Rád bych Vás tímto osobním sdělením požádal o podporu a hlas pro TOP 09.

Cílem TOP 09 v Litvínově je, aby se komunální politika stala věcí veřejnou, vycházela od lidí a zároveň občanům sloužila. Chceme, aby se mezi lidi vrátil pocit, že my všichni jsme součástí rozhodování, a že hlas a názor každého má váhu a stojí za to si ho vyslechnout a zabývat se jím. Rád bych přispěl k této vizi, prosazoval správné věci a Vaše případné myšlenky či podněty se snažil uvést do reality.

Záleží mi na tom, aby se budoucí vedení města odpoutalo od nešvarů a praktik, které nemají nic společného s rozvojem naší obce.  Aby skončilo prosazování osobních zájmů na úkor města, aby se klíčové pozice ve firmách řízených městem obsazovali schopnými odborníky a manažery a ne politickými figurkami.

Chápu pochybnosti každého z Vás, kteří jste již propadli skepsi a apatii pramenící z opakujících se politických excesů lidí, kteří již dříve žádali Vaši důvěru a přitom Vaše očekávání nenaplnili. Sám také vidím, kolik lidí zneužívá politiku pro své vlastní zájmy a jaká špatná nálada díky tomu ve společnos­ti převládá. Ani já jsem se do politiky nehrnul, nicméně jsem zjistil, že pouhou "neformální diskuzí" s okolím, se svými přáteli, známými a rodinou jisté věci nelze změnit. Na to, aby člověk dosáhl určitých cílů, je třeba zainteresovanost v orgánech, které k tomu mají pravomoc. A mnohdy nestačí bohužel ani to, zvláště pak v případech, kdy člověk stojí osamocen proti lobbistickým a klientelistickým zájmům. Proto je třeba zvolit do našeho zastupitelstva takové lidi, kteří nejsou motivováni osobním profitem, ale snahou dosáhnout změny zavedených praktik. Uvědomte si, že Vy jste Ti, kteří rozhodujete o tom, kam se bude Litvínov ubírat.

V souvislosti s tím, bych Vás rád poprosil, abyste v nastávající volbě nepodlehli kouzlu jednoduchých řešení, rychlých změn a slibů.

To co Vám nabízím já je příslib, že jako zastupitel budu dbát na dodržování práva a spravedlnosti, budu usilovat o transparentní, lidem otevřený úřad samosprávy, který koná především ve prospěch svých občanů.

V úctě prim. MUDr. Pavel Vlasák,  kandidát do městského zastupitelstva obce Litvínov

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme