TZ: Karel Schwarzenberg navštívil lounské městské slavnosti

17. 8. 2009 | 15:18

Louny, 17. srpna – Karel Schwarzenberg, senátor a předseda nedávno založené politické strany TOP 09 přijal pozvání příznivců této strany a zavítal minulou sobotu do severočeských Loun na městské slavnosti – Letní lounské vábení.

Pan senátor Schwarzenberg se během sobotního odpoledne prošel centrem města a se zájmem si prohlédl interiér pozdně gotického kostela sv. Mikuláše. V restauraci Hotelu Merlot se poté setkal s občany na neformální besedě. Debata se nesla v uvolněném duchu, došlo i na kulturu, závody hendikepovaných sportovců, stav českého pivovarnictví a korupci v České republice. Další kroky pana senátora vedly do místní veslařské loděnice, kterou spravuje nejstarší sportovní klub v Lounech (založen 1883). Po zhlédnutí závodu dračích lodí a ochutnávce žateckého piva následovala kultura – koncert v přírodním amfiteátru v Masarykových sadech.

Neplánovaným bodem programu se stala návštěva vernisáže výstavy Milana Grygara v Galerii Benedikta Rejta. Zde se pan Schwarzenberg také pozdravil se Zdeňkem Sýkorou, světově nejuznávanějším českým výtvarným umělcem současnosti.

Z  galerie je to jen pár kroků na Mírové náměstí, kde městský zastupitel Radovan Šabata představil panu senátorovi zástupce partnerských měst – francouzského Veneux-les-Sablons, německého Zschopau a nizozemského Barendrechtu.

Po celou dobu své návštěvy Loun se Karel Schwarzenberg těšil velkému zájmu občanů a nevynechal jedinou příležitost k rozhovoru s nimi. A jak viděl čas strávený v Lounech sám pan senátor?

„Bylo to velmi příjemně strávené odpoledne a doufám, že se do Loun opět velmi brzy podívám,“ uvedl Karel Schwarzenberg. „Překvapilo mne, jak krásně se lounští dokáží společně bavit.“

Jeho slova jen potvrzuje fakt, že se v Lounech zdržel podstatně déle, než původně plánoval.

Louny, 17. 8. 2009

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ