Prohlášení Alexandry Sukové

k odmítnutí pozice v dozorčí radě Destinační agentury Dolní Poohří

20. 9. 2011

Dovolte mi, abych vysvětlila svoje odmítnutí pozice v dozorčí radě ve vznikající Destinační agentuře Dolní Poohří. Od samého začátku svojí působnosti v zastupitelstvu města a v komisi cestovního ruchu, se aktivně podílím na přípravě koncepce rozvoje cestovního ruchu v Lounech. Podporuji vznik profesionálního Informačního centra pro turisty v Lounech, které dnes má každé město. Jsem si vědoma důležitosti této oblasti pro město a jeho obyvatele. Nemusím snad ani uvádět případ Českého Krumlova, stačí se podívat do Žatce, jak intenzivně tam Městský úřad podporuje cestovní ruch.

Měla jsem dobrý úmysl aktivně zúročit svoje mnohaleté zkušenosti s cestovním ruchem a svoje kontakty do zahraničí. Jako člen dozorčí rady bych měla pouze roli pasivní.

Původně jsem byla komisí pro cestovní ruch navržena do správní rady Destinační agentury. Rada města a zastupitelstvo však rozhodlo jinak a smutné na tom je, že určitě ne ku prospěchu věci. Stačí pouze jedna otázka, kterou můžete položit majitelům hotelů, restaurací, obchodů, ale i firem a občanům: co dosud udělali pro cestovní ruch ti, kteří nás budou v Destinační agentuře zastupovat.

Jde jen o další politický obchod a rozdělování pozic vládnoucí koalice ODS,
ČSSD a KDU-ČSL (Koalice pro Louny), jehož jediným cílem je snaha o udržení
vlivu, nikoliv prospěch města Loun.

Alexandra Suková,
zastupitelka města Louny
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme