× Pohněme s tím. Společně!

Michal Kučera: Město kulturák nikdy nevlastnilo a tudíž ho ani nikomu neprodalo

23. 8. 2012

Jak už dříve proběhlo médii, město Louny se rozhodlo koupit objekt "Impéria" v Poděbradově ulici. Chce z něj mít prostor pro konání společenských akcí. Na četné dotazy proč město se město zbavovalo "kultůráku", kde dnes probíhají "vietnamské trhy" jsme se zeptali radního a předsedy finančního výboru Michala Kučery.

Ten uvádí na pravou míru domněnku, že město KD někdy vlastnilo: "Město kulturák nikdy nevlastnilo a tudíž ho ani nikomu neprodalo. Kulturní dům byl ve vlastnictví Odborového svazu, který ho převedl na nějaké neprůhledné občanské sdružení s nevyjasněnou strukturou. Město mělo velký zájem kulturák koupit, nicméně cena kterou občanské sdružení požadovalo byla opravdu vysoká s tím, že kulturák naprosto nezbytně potřebuje investici minimálně do nového systému vytápění ( v současné době se topí elektřinou a náklady na provoz jsou obrovské ). Louny si místo pro plesy a zábavy zaslouží, bývalá Zastávka tuto službu plnila do osmdesátých let a proto padlo toto rozhodnutí. Věřím, že se podaří "Zastávku" upravit tak, aby v ní mohly důstojně probíhat plesy, maturáky i zábavy. A že bude dobře využita i na další kulturní akce."

Volby:
2012 zastupitelstva krajů - Ústecký - 3. Michal Kučera