MF DNES: Psychotesty poradí, kdo bude v Lounech šéfovat strážníkům

3. 2. 2012

Manažerské psychotesty pomohou nové koalici v Lounech najít nového šéfa městské policie. „Je to standardní postup, kterým se dá zjistit, jestli je člověk schopný vést podřízené," zdůvodnil doplnění konkurzu Michal Kučera, předseda lounské TOP 09.
Právě TOP 09 bude s Koalicí pro Louny a Unií pro sport a zdraví (USZ) jedním z koaličních partnerů ODS v nové radě. Ta by se měla volit 13. února. K prioritám koalice patří právě hledání nového ředitele strážníků. To bylo příčinou rozpadu předchozího vedení města. „Nový konkurz dělat nebudeme, využijeme výsledků výběrového řízení, které už proběhlo, ale ještě je doplníme o psychotesty," upřesnil budoucí starosta Radovan Šabata z USZ, který by měl nahradit rezignujícího Jana Kernera (ODS).
Koalice chce také vytvořit lepší atmosféru v zastupitelstvu. „Uplynulý rok byl hodně konfrontační, pro Louny až nezvykle. Nebyl ani tak problém ve velké koalici ODS a ČSSD, ale v tom, že se v té koalici neuměli dohodnout," uvedl Kučera.

Kde tančit?

K dalším prioritám nové koalice bude opět patřit hledání tanečního sálu, který městu chybí. „V tuto chvíli jsou ve hře tři reálné varianty. Dům kultury, kde vyvoláme nové jednání o odkoupení objektu. Kulturní dům Dobroměřice a Pavilon A na výstavišti v Masarykových sadech," řekl Richard Hájek, šéf lounské ODS.
Z hlediska celého města je dlouhodobě důležité udržet vyrovnaný rozpočet. „Musíme samozřejmě hledat nové příjmy, přestože to není jednoduché. Jednou z cest je získávání dotací, v žádostech o ně Louny v minulosti trochu zaostávaly," dodal Kučera.

Mladá fronta DNES 3.2.2012 | Rubrika: Severní Čechy | Strana: 2

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme