„Karlovarská losovačka“ v Ústí nad Labem

Glosa krajského místopředsedy Michala Kučery

31. 1. 2012

V době, kdy vláda řekla „ne losovačkám", ČSSD v Ústí nad Labem připravuje „losovačky" další. Správněji řečeno: „výběrová řízení, jež předpokládají zúžení počtu zájemců na základě náhodného výběru (losu)". A to za více než tři čtvrtě miliardy korun.

Jaký mají „losovačky" vlastně smysl? A proč jsou tak atraktivní? Představte si , že se rozhodnete postavit rodinný dům. Máte nějakou ideu, jak by měl vypadat a kolik by měl zhruba stát. Zadáte poptávku a sejde se vám deset nabídek. Ty hodíte do pytle a z něho vytáhnete nabídky 3, kterými se budete dále zabývat. Zbytek nabídek vyřadíte.

Pak vám ale nedá zvědavost a přece se na ty vyřazené nabídky podíváte. A ejhle! Najdete mezi nimi nabídku, která je přesně taková jaká by se vám líbila ! Zajímavé řešení, dokonce i cenově přijatelné.. Tohle je přeci dům vašich snů.

Jenže bohužel...Tento dům mít nemůžete. Nabídku jste přeci již vyřadil. Nevylosoval jste jí. Tak se vrátíte k těm vybraným třem. A smutně pokukujete po té vyřazené.

Zdá se vám to postavené na hlavu? Ano, máte pravdu. Takové ve skutečnosti „losovačky" jsou. Ale co po tom krajské zastupitele v Ústeckém kraji vede k tomu, aby počet zájemců ve výběrovém řízení zúžili?

To se můžeme jen domnívat. A asi každý si umí odpovědět sám. A zřejmě nebude daleko od pravdy, když se bude domnívat, že se jedná především o naplnění stranické kasy ČSSD ...

Dobrá rada na závěr. Pokud budete stavět rodinný dům, tak nabídky nevyřazujte, aniž byste je posoudili. Vyberte tu nejlepší. Jen pak budete mít dům takový, jaký si skutečně představujete a za cenu,která je pro vás přijatelná. Neberte si příklad ze zastupitelů v Ústeckém kraji.

Ing. Michal Kučera
místopředseda KV TOP 09 Ústecký Kraj
předseda RV TOP 09 Lounsko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme