Návštěva ministra Drábka v Lovosicích

25. 2. 2011

V pondělí 21.2.2011 navštívil pan ministr Drábek Lovosice. Zde se setkal se studenty lovosického gymnázia a pracovníky lovosického městského úřadu u kulatého stolu a věnovali se diskuzi kolem změn, které připravuje MPSV. Setkání se uskutečnilo na půdě MěÚ Lovosice.
Diskuze byla oboustranně velice plodná a studenti měl velice všetečné nicméně velmi pragmatické a odborné dotazy. Stejně tak se na diskuzi podíleli i zástupci městského úřadu, kteří se seznamovali s názory pana ministra na chod sociální agendy a pracovních úřadů z pohledu změn legislativy, které nás čekají. Příspěvky jednotlivých vystupujících se střídali velmi plynule a celé jendání za účasti i místních médií trvalo asi 80 minut. Za uskutečnění takového diskuzního setkání patří poděkování vedení radnice a vedení gymnázia Lovosice a samozřejmě i panu ministrovi, který si našel čas a zavítal do svého volebního regionu.
Ministr se ještě v ten den sešel také neformálně se zástupci TOP 09 v regionu a kandidáty za TOP 09 z některých z obcí Litoměřicka. Na Zámečku v Lovosicích byla probírána jednotlivá témata, která zajímala členy TOP 09 a diskutovalo se ke změnám legislativy včetně přístupu médií k prezentování jednotlivých informací. Setkání bylo velmi přátelské a zástupci TOP 09 se snažili tlumočit panu ministrovi místní pohled na věc a dávali připomínky ke změnám, která se plánují. Návštěvu ukončil pan ministr před 15 hodinou a pokračoval do krajské kanceláře, kde ho čekala poslanecká agenda.