Kandidátkou na starostku MO Neštěmice je Jarmila Nováková Hořejší

17. 9. 2014

Dovolujeme si Vám představit kandidtátku TOP 09 pro městský obvod Neštěmice a Krásné Březno a kandidátku na starostku této městské části:

Mgr. Bc. Jarmila Nováková Hořejší 51 let - kandidátka na starostku městské části Neštěmice

 

Po studiích na střední škole od r. 1982 pracuji v mateřské škole, nejdříve jako učitelka a od r. 1992 (až doposud), jako ředitelka mateřské školy Motýlek v Ústí n. L. – Krásné Březno. Po vystudování dvou vysokých škol při zaměstnání působím v oboru vzdělávání dětí v předškolním věku i v rovině teoretické a to jako vysokoškolský pedagog na PF UJEP v Ústí nad Labem. Mým koníčkem je sport a práce u dětí, od dětství jsem byla sportovně  hudebně založená, vrcholově jsem se věnovala atletice a absolvovala dva stupně v LŠU ve hře na klavír.

Komunální politice se věnuji aktivně od roku 2010. Za stranu TOP 09  jsem se v minulých komunálních volbách stala zastupitelkou. Od ledna roku 2013 jsem byla zvolena zastupitelstvem jako radní ústeckého obvodu Neštěmice. Jsem členkou  školské komise Rady města Ústí nad Labem od roku 2013. 

Za TOP09 jsem od roku 2012 členem krajského výboru a nyní členem regionálního výboru TOP 09 v Ústí nad Labem.

Svůj obvod znám velmi dobře, v Krásném Březně žiji od narození. Nejdříve v Matiční ulici a po té do současnosti v sídlišti Keplerova, kde i pracuji.
Městský obvod Neštěmice, jeho tři městské čtvrti Krásné Březno, Neštěmice a Mojžíř nemají v současné době dobrou pověst. Přitom jde o místa se zajímavými tradicemi a místy.
Z kdysi krásné městské čtvrti se stalo místo, kterému se obecné začalo říkat sociálně vyloučená oblast. Bohužel život v našem obvodu už nevrátíme do úrovně, v jaké ho pamatují místní starousedlíci. Některé věci jsou nevratné, tím nemyslím skladbu obyvatel. Bylo jiné prostředí, krásné, rozmanité. Kde bývaly louky a zahrady, máme dnes sídliště panelových domů. Co můžeme však ovlivnit, je úroveň, kvalita a v neposlední řadě bezpečnost našeho bydlení.

Mým zájmem a věřím, že i zájmem většiny obyvatel je, aby se v našem obvodu prokazatelně zlepšovala úroveň bydlení. Mou prioritou je prosazovat příjemnější bydlení, čistotu a pořádek, řešit parkování vozidel a v neposlední řadě mít možnost alespoň částečně spolurozhodovat o složení obyvatel našeho obvodu.

Chtěla bych navázat na úspěšné kroky v rámci mého působení zastupitelky. Mám podíl na odvrácení zřízení centra pro sociálně nepřizpůsobivé v Mojžíři, na který byl zpracován projekt za několik miliónů a veřejností nebyl přijat pozitivně. Dále se mi podařilo prosadit, aby město zrušilo ubytovnu pro nepřizpůsobivé v Čelakovského ulici v Krásném Březně, což byl pro náš obvod zcela prioritní problém, který denně znepříjemňoval život obyvatel v okolí. A letos v červnu jsem přispěla k rozhodnutí neprodat vilu Na Sklípku (bývalá služebna PČR) kvůli nejasnému záměru následného využití budovy (riziko další ubytovny).

Dalším mým úkolem bude účelné hospodaření s finančními prostředky městského obvodu, budu bojovat proti skupinovým zájmům a nekompetentnímu rozhodování úředníků a politiků, kterému jsme byli v minulosti, bohužel, tolikrát svědky.

 

Kandidátka pro volby: 2014 zastupitelstva obcí

Městský obvod: Ústí nad Labem-Neštěmice (Ústí nad Labem, Ústecký)
Volební strana: TOP 09

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl.
1. Mgr. Bc. Jarmila Nováková Hořejší

Mgr. Bc. Jarmila Nováková Hořejší

51 let

ředitelka MŠ, vysokoškolský pedagog

Mgr. Jarmila Nováková Hořejší kandidátka na starostku městské části Neštěmice

Po studiích na střední škole od r. 1982 pracuji v mateřské škole, nejdříve jako učitelka a od r. 1992 (až doposud), jako ředitelka mateřské školy Motýlek v Ústí n. L. – Krásné Březno. Po vystudování dvou vysokých škol při zaměstnání působím v oboru vzdělávání dětí v předškolním věku i v rovině teoretické a to jako vysokoškolský pedagog na PF UJEP v Ústí nad Labem. Mým koníčkem je sport a práce u dětí, od dětství jsem byla sportovně  hudebně založená, vrcholově jsem se věnovala atletice a absolvovala dva stupně v LŠU ve hře na klavír.

Komunální politice se věnuji aktivně od roku 2010. Za stranu TOP 09  jsem se v minulých komunálních volbách stala zastupitelkou. Od ledna roku 2013 jsem byla zvolena zastupitelstvem jako radní ústeckého obvodu Neštěmice. Jsem členkou  školské komise Rady města Ústí nad Labem od roku 2013. 

Za TOP09 jsem od roku 2012 členem krajského výboru a nyní členem regionálního výboru TOP 09 v Ústí nad Labem.

Svůj obvod znám velmi dobře, v Krásném Březně žiji od narození. Nejdříve v Matiční ulici a po té do současnosti v sídlišti Keplerova, kde i pracuji.
Městský obvod Neštěmice, jeho tři městské čtvrti Krásné Březno, Neštěmice a Mojžíř nemají v současné době dobrou pověst. Přitom jde o místa se zajímavými tradicemi a místy.
Z kdysi krásné městské čtvrti se stalo místo, kterému se obecné začalo říkat sociálně vyloučená oblast. Bohužel život v našem obvodu už nevrátíme do úrovně, v jaké ho pamatují místní starousedlíci. Některé věci jsou nevratné, tím nemyslím skladbu obyvatel. Bylo jiné prostředí, krásné, rozmanité. Kde bývaly louky a zahrady, máme dnes sídliště panelových domů. Co můžeme však ovlivnit, je úroveň, kvalita a v neposlední řadě bezpečnost našeho bydlení.

Mým zájmem a věřím, že i zájmem většiny obyvatel je, aby se v našem obvodu prokazatelně zlepšovala úroveň bydlení. Mou prioritou je prosazovat příjemnější bydlení, čistotu a pořádek, řešit parkování vozidel a v neposlední řadě mít možnost alespoň částečně spolurozhodovat o složení obyvatel našeho obvodu.

Chtěla bych navázat na úspěšné kroky v rámci mého působení zastupitelky. Mám podíl na odvrácení zřízení centra pro sociálně nepřizpůsobivé v Mojžíři, na který byl zpracován projekt za několik miliónů a veřejností nebyl přijat pozitivně. Dále se mi podařilo prosadit, aby město zrušilo ubytovnu pro nepřizpůsobivé v Čelakovského ulici v Krásném Březně, což byl pro náš obvod zcela prioritní problém, který denně znepříjemňoval život obyvatel v okolí. A letos v červnu jsem přispěla k rozhodnutí neprodat vilu Na Sklípku (bývalá služebna PČR) kvůli nejasnému záměru následného využití budovy (riziko další ubytovny).

 

Dalším mým úkolem bude účelné hospodaření s finančními prostředky městského obvodu, budu bojovat proti skupinovým zájmům a nekompetentnímu rozhodování úředníků a politiků, kterému jsme byli v minulosti, bohužel, tolikrát svědky.

 

 

51 ředitelka MŠ, vysokoškolský pedagog Krásné Březno TOP 09
2. Rudolf Ševc 55 technik Neštěmice bezpp
3. Bc. Kateřina Wilhelmová

Bc. Kateřina Wilhelmová

30 let

ekonom

Narodila jsem se 1984 v Ústí nad Labem, kde také bydlím. Jsem rozvedená, mám dvě děti. Vystudovala jsem Bankovní institut vysokou školu v Praze se státní zkouškou z práva a ekonomie. Aktivně hovořím třemi cizími jazyky. V Krásném Březně jsem chodila na 8. ZŠ a ZUŠ s rozšířenou hudební výchovou a k tomu jsem absolvovala hry klavíru a sólového zpěvu na ZUŠ v Neštěmicích. Pracuji v soukromém sektoru na pozici manažerky. K mým zálibám patří zejména historie, cestování a četba. Od dětství jsem chtěla být paní učitelkou, nakonec jsem se vydala jinou cestou. Přesto se o výchovu a různé metody jak děti vychovávat zajímám. Vzhledem ke své odbornosti upřednostňuji problematiku práva a ekonomie, vzdělání a kultury.

30 ekonom Krásné Březno bezpp
4. Jiří Smolík

Jiří Smolík

41 let

vedoucí infrastruktury

Povolání: vedoucí infrastruktury

Bydliště: Krásné Březno, Ústí nad Labem

Rodinný stav: ženatý, dvě děti

Datum nar. : 1972

V TOP09 jsem od roku 2009

Cíle:

  1. Bezpečnost v našem obvodu
  2. Podpora vzdělávání dětí

Kvalita bydlení v našem obvodě

41 vedoucí infrastruktury Krásné Březno TOP 09
5. Evženie Jelínková

Evženie Jelínková

51 let

učitelka MŠ

        Vystudovala jsem Střední pedagogickou školu , obor učitelství v mateřské škole. Po ukončení střední školy jsem se věnovala práci ve svém oboru a později jsem pracovala v podnikatelské sféře jako účetní.

Ráda se věnuji dětem při rozvíjení jejich osobnosti a vzdělávání, ráda čtu, poslouchám hudbu, chodím na koncerty a sportuji.

V Krásném Březně bych chtěla zlepšit bezpečnost bydlení, věnovat se vzdělávání dětí a podporovat jejich zájmové činnosti.

 

51 učitelka MŠ Krásné Březno bezpp
6. Karel Rickl 66 zámečník Krásné Březno bezpp
7. Venuše Studničková

Venuše Studničková

63 let

fyzioterapeut - léčitel

Vystudovala jsem Střední zdravotní školu , obor zdravotní sestra s maturitou, v Hradci Králové jsem vystudovala farmacii a fyziologii.

Pracuji v podnikatelské sféře a zabývám se léčením bylinami a masážemi. Ráda pomáhám lidem v léčení přírodními prostředky.     

Mám ráda zvířata, ráda čtu a neustále se vzdělávám ve svém oboru. V Krásném Březně  bych ráda zlepšila úroveň bydlení  a bezpečnost.

         

63 fyzioterapeut - léčitel Krásné Březno bezpp
8. Marcela Ungrová

Marcela Ungrová

49 let

prodavačka

Narodila jsem se 21.11. 1964 v Ústí nad Labem. Jsem rozvedená, mám dvě děti. V Krásném Březně bydlím již 30 let. Pracuji v obchodě. K mým zálibám patří zejména vnoučata, vaření a četba. Mé dcery vyrostly v čistém a bezpečném Krásném Březně, navštěvovaly zde jesle, mateřskou i základní školu. Hrály házenou, navštěvovaly hudební kroužky. Chodily si bezstarostně hrát ven. To samé bych chtěla dopřát i vnoučatům. Čistý a bezpečný obvod.

 

49 prodavačka Krásné Březno bezpp
9. Jindřiška Chalupská

Jindřiška Chalupská

42 let

vedoucí pošty

42 vedoucí pošty Krásné Březno bezpp
10. Martin Mrózek

Martin Mrózek

32 let

IT specialista

Rodinný stav: ženatý

Povolání: IT specialista, přestože jsem polovinu svého pracovního života strávil jako likvidátor pojistných události, nakonec jsem se vrátil k tomu, co mě táhlo od malička nejvíce: počítače, telekomunikace, elektrotechnika 

 

V komunální politice bych se chtěl zaměřit na:
- integrace obyvatelů sociálně vyloučených lokalit do pracovního procesu

- bezpečnost, prevence a důsledné potírání i drobné kriminality

- podpora vzdělávání dětí, mimoškolní zájmové činnosti a sportu
- zlepšení životního prostředí, údržba zeleně

- podpora místních chovatelů, pěstitelů a zahrádkářů, farmářské trhy

- zlepšení komunikace ÚMO s obyvateli obvodu

 

32 IT specialista Neštěmice TOP 09
11. Anna Pavelková 58 důchodkyně Krásné Březno bezpp
12. Jitka Hubáčková 55 ekonomka školy Krásné Březno bezpp
13. David Řeháček

David Řeháček

39 let

oční optik

Povolání: oční optik


Přál bych si, aby se náš obvod Neštěmice ve kterém žiji od dětství,  stal tím
pravým domovem pro nás a naše děti. A proto bychom se v komunálních volbách měli zaměřit na tyto priority:

- bezpečnost v našem obvodě (pouliční kriminalita, vandalismus, mládež popíjející alkohol na
  veřejném prostranství)
- zlepšení veřejného pořádku a stav komunikací
- více parkovacích míst
- zlepšit infrastrukturu a kvalitu MHD

 

39 oční optik Mojžíř bezpp
14. Alena Langová 50 OSVČ - rehabilitační pracovník Krásné Březno bezpp
15. Andrea Malovcová

Andrea Malovcová

35 let

účetní

Povolání: analytička

Citát : "Budoucnost mých dětí mi není lhostejná a proto jsem vstoupila do strany TOP 09"

Téma : Děti a jejich prostředí ve městě ( hřiště bez injekčních stříkaček).

35 účetní Krásné Březno TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme