Není dědictví, jako dědictví

Chtěl bych se s Vámi podělit o dva pohledy na naše dědictví. Ten první bude trochu žalostný, jelikož půjde o problémy, které jsme podědili po minulé vládě. Druhé dědictví však bude o to veselejší, jelikož jde o naše Krušné hory!

14. 6. 2022

Téměř 100% závislost naší země na ruském plynu představuje značný problém. Nemuselo tomu tak být, kdyby vláda AB neodmítla výstavbu severojižního plynovodu STORK II. z Polska. Po napadení Ukrajiny se tak roztočil kolotoč zdražování a Česko se ocitlo pod palcem ruského válečného zločince Putina. S dopady činů minulé vlády se tak musíme poprat my. Řešení samozřejmě existuje - jedním z prvních kroků je naplnění prázdných zásobníků plynem tak, aby zajistili minimálně 30% naší roční spotřeby. Předejdeme tak situaci z loňského prosince, kdy nám zmíněná minulá vláda “odkázala” zásobníky plné jen na 13%.


Je toho víc, co jsme po minulé vládě podědili. Nebudu lhát, tato práce dokáže být náročná.

Zároveň ale přináší i mnohé radosti. To jsou pro mě Krušné hory. Donedávna lesy zničené kyselým deštěm, na jejichž hřebenech byla naměřena největší koncentrace oxidů síry v republice. Dnes je to prosperující krajina, plná obnovujících se lesů, s náhorními planinami a rašeliništi evropského významu, s unikátním zastoupením z rostlinné i zvířecí říše. Jsem hrdý, že jsem k jejich obnově mohl spolu se svými kolegy trochu přispět. Ochrana přírody totiž má smysl. Před pár dny jsme také oslavili Světový den životního prostředí. Rád bych Vás právě proto pozval do krušnohoří, abyste tu změnu viděli na vlastní oči. Znáte třeba naše přírodní parky? Moc se o nich totiž nemluví, což je něco, co jsem se rozhodl napravit. Společně s odborem Regionálního rozvoje ÚK a naší univerzitou UJEP připravuji informační publikaci o přírodních parcích Ústeckého kraje. Hotová by měla být po prázdninách. 

Michal Kučera
poslanec a krajský předseda TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Kučera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme