Do Ústeckého kraje míří miliony na rozvoj

Ústecký kraj bude vzkvétat!

2. 5. 2022

Jsem rád, že si nejen vedení kraje uvědomuje, že Ústecký kraj není složen jen z poloprázdných okresních měst, průmyslových center a dolů. Venkov, horské oblasti a zemědělské podhůří jsou významnou součástí našeho kraje a jsem si jistý, že jejich význam poroste s ústupem od uhelné ekonomiky. A to je informace, která by se měla šířit i za hranice kraje.

I proto zastupitelé Ústeckého kraje před týdnem schválili rozdělení téměř 36 milionů korun z Programu obnovy venkova a také potvrdili vyhlášení Programu na podporu komunitního života na venkově ve výši 4 milionů.

Celkem bude podpořeno 157 projektů, které pomohou s obnovou a rozvojem venkovské zástavby, s opravami chodníků a místních komunikací nebo se zlepšením životního prostředí. Zde můžete vidět seznam podpořených projektů.

I tohle je způsob, jak změnit způsob vnímání celé této oblasti a věřím, že brzy bude Ústecký kraj znám jako místo dobré pro život, práci i podnikání.

Michal Kučera
poslanec a krajský předseda TOP 09