Za Váš hlas nenabízíme pivo zdarma, ale práci odborníků na další 4 roky

7. 9. 2012

Z předpokládané volební účasti okolo 40% je zřejmé, že se voleb do zastupitelstva kraje hodlá zúčastnit jen malá část obyvatelstva. Usilovat o jejich hlasy se dá různými způsoby.

Občané voliči si to někdy neuvědomují, ale jejich hlas má obrovskou cenu. Když k volbám nepřijdou, nejčastěji z totálního znechucení a rozčarování z politiky, nikoho tím nevytrestají. Naopak je to cílem velkých politických stran, neboť pak mají méně práce, stojí je to méně peněz a úsilí. Hlas odevzdaný i neodevzdaný se ve stávajícím sytému počítá. A některým zvoleným lidem umožní dosáhnout vysoce honorovaného politického postavení spojeného s postavením společenským. Někteří neúspěšní, ale všeho schopní, rozeznají kdy se přiklonit na tu správnou cestu vzhůru.

První možností je být všude za všech okolností, ukazovat obličej na akcích, o které politik za celý rok ani okem nezavadí a jsou mu v podstatě jedno. Ovšem před volbami je nutno usilovat o každý hlas. A tak jsme mohli být svědky přítomnosti jednoho z adeptů na hejtmana Ústeckého kraje v průvodu homosexuálů a lesbiček v srpnové Praze. Že se v Praze do kraje nevolí? To je přeci jedno, hlavní je být viděn.

Druhou možností je účast na velkých společenských akcích a když to stranická pokladna dovolí, nabízet lidem něco zdarma. Ideální je pivo, u něj se nejlépe klábosí a rozvádí politická budoucnost kraje. Za jedno pivo v hodnotě 25,-Kč nebo i více žejdlíků jeden hlas voličů? Bezva obchod.

Třetí možnost je nejtěžší. Nebýt za každou cenu všude, nenabízet pivo v kelímku, ale mít jasnou představu a plány, co s krajem do budoucna. Publikovat, vysvětlovat, rozmlouvat, diskutovat,. Samozřejmě s těmi přemýšlivými, co o něco takového stojí, zajímají se o svůj kraj, chtějí vědět kdo a co s ním chce provádět příští čtyři roky. Za váš hlas naši práci pro vás.

Mgr. Petr Čech – Váš kandidát do krajských voleb

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ