× Pohněme s tím. Společně!

Přijďte k volbám!

10. 10. 2012

Pozítří v pátek 12.10. 2012 začnou volby do zastupitelstva Ústeckého kraje. Nejde o nic méně než o příští čtyři roky, kdo a jak bude kraj řídit, kam se bude ubírat.

Kraj je zaplaven plakáty s obličeji, do schránek proudí letáky s programy i bez nich, na náměstích se losují auta, notebooky, kola a mobilní telefony. Jestliže Starostové a nezávislí vynaložili na kampaň 600 tis. korun a svůj čas a vozy, pak se náklady ČSSD odhadují na 30 milionů, u Severočechů se hovoří až o 130 milionech. Na první pohled snad až astronomické částky, ale desítky, ne-li stovky billboardů něco stojí, koupení umělci na podiích nehrají bez gáže nebo z idealismu, ani auta a další lákadla pro pár šťastlivců nejsou zadarmo.

Jenže zpěváci a hudební skupiny umlknou, světla zhasnou, technici rozeberou pódia, nevylosovaní a zklamaní občané se rozejdou. Zůstane hluboké ticho po vychloubání se, po nerealistických slibech, frázích, po ambicích po moci a postavení. Zbude prázdno. Takové, na jakém se snad jako na jediné věci shodli Václavové Havel a Klaus na konci 90. let, a sice že se česká politika vyprazdňuje, že je prosta idejí a nápadů, že zůstal jen boj o moc, postavení a peníze.

Důvěřuji českému národnímu povahovému rysu, jakým je schopnost využít a použít, ale ponechat si vlastní rozum a názor, rozhodnout se dle vlastního uvážení. Vybírejte pečlivě, další šance na nápravu je až za čtyři roky.

Mgr. Petr Čech

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ