× Pohněme s tím. Společně!

Drábek představí podnikatelům v Ústí a v Lounech kurzarbeit

28. 9. 2012

Projekt kurzarbeit představí v pondělí 1. října zástupcům podnikatelů v Ústí nad Labem A V Lounech ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek.

Celým názvem se projekt jmenuje „Vzdělávejte se pro stabilitu" aneb „Kurzarbeit po česku" a ministr Drábek vysvětlí i jaký způsobem se do něho mohou zapojit podnikatelé a obchodní společnosti.

Projekt má přispět k udržení zaměstnanosti a k posílení odborných znalostí zaměstnanců. Připravilo jej ministerstvo práce a sociálních věcí. Primárním cílem projektu je podpořit udržení pracovních míst u těch zaměstnavatelů, kteří se v souvislosti s negativním vývojem ekonomiky ČR nacházejí v přechodně obtížné hospodářské situaci a dočasně nejsou schopni svým zaměstnancům přidělovat práci ve sjednaném rozsahu. Podobné programy se osvědčily v zahraničí, v první fázi je pro projekt uvolněno 400 milionů korun, po vyhodnocení se předpokládá uvolnění dalších 400 milionů.

Seminář proběhne v pondělí 1.10. 2012 od 10:00 hodin v Ústí nad Labem, Palác Zdar, Mírové náměstí, velká zasedací místnost 5. patro ( vchod mezi ČSOB a trafikou) a od 12:30 v konferenčním sále společnosti M2SORS na adrese Vrchlického 2943, Louny.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ

Hradiště 97/4