× Pohněme s tím. Společně!

ZÁPISEK ZE SNĚMU TOP09 22.-23.10.2011 V HRADCI KRÁLOVÉ

26. 10. 2011

Sněm se konal v nádherné původně gotické budově Nového Adalbertina, umístěné na historickém náměstí v centru Hradce Králové. Začátek sněmu označovala i ve video formě upravená znělka z pohádky o Krakonošovi, kde Krakonoš - Kníže "motivuje" k práci své "poddané" ministry. Tradici připomínal opakovaně i trubač zvoucí delegáty k jednání lesním rohem. Jednací sál byl umístěn ve stanu na dvoře budovy. Delegáti a hosté se do sálu vešli jen tak tak, k tomu tam stále pobíhala kupa fotografů, kameramanů a reportérů.

Karel Schwarzenberg

Bylo jasně vidět, že sněm mediálně výrazně zaujal, především předseda, 1. místopředseda a ministři za TOP09 dlící na sněmu byli neustále v obležení médií. Obdivoval jsem trpělivost a především enthusiasmus Karla Schwarzenberga, který, byť nebyl zcela zdravotně v kondici, stále aktivně vystupoval na sněmu a věnoval se delegátům, hostům i médiím.

Karel Schwarzenberg

Sjezd jednal v duchu pokory, slušnosti, pravdy a zaujetí pro věc, ať to bylo ze strany delegáta, ministra, poslance či předsedy. I když byl sjezd volebním, nezaznamenal jsem žádné rozepře, spíše jsem cítil nevyřčený konsenzus a pokoru před realitou, která nenechává nikoho z přítomných chladným. Situace v Česku a v Evropě se v důsledku nerozumného hospodaření dramatizuje a politicky vyhrocuje. Nebezpečí oranžových pomerančů s rudě krvavou dužinou tady je a je nutno obhajovat a hlavně prosazovat poctivou konzervativní pravicovou politiku, která nenalhává nic o tom, že "zdroje jsou", ale otevřeně seznamuje s realitou a s tím, co bude. Slovy Karla Schwarzenberga se budeme s boží pomocí snažit pro tuto zemi udělat maximum poctivého, alespoň osobně to tak já cítím.

Aleš Juchelka

Za Moravskoslezský region obhajoval pozici místopředsedy TOP09 Pavol Lukša, který byl do této funkce znovu zvolen. Dalším úspěšným delegátem je Václav Mores, který byl zvolen do výkonného výboru TOP09. Blahopřejeme !

Jaroslav Moureček, TOP09 Ostrava-Jih, 26.10.2011

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ