Návštěva Karla Schwarzenberga na Ostravsku

15. 4. 2010

Dne 14. dubna 2010 navštívil v rámci volební kampaně TOP 09 Moravskoslezský kraj její předseda Karel Schwarzenberg, který spolu skrajským lídrem strany panem Pavlem Lukšou navštívil několik měst našehokraje.  Náplní jejich návštěvy byla setkání se studenty a obyvateli kraje. Nechyběla ani dnes již tradičnía veřejností dobře přijímaná akce „Pivo s Karlem“.

Svou návštěvu začal na 1st International Schoolof Ostrava, kde odpovídal na otázky středoškoláků v rámci Kanadských dnů.Při této příležitosti se setkal  a pohovořil s kanadskou velvyskankyní v České republice paní Valerií Raymond.

Krátkým proslovem na Podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné otevřel diskusi se studenty této vysoké školy. Studenty obou škol zajímaly otázky týkající se ekonomické situace, krize a řada studentů se ptala na otázky mezinárodní situace, zejména států bývalého Sovětského svazu. Na půdě obou škol zdůraznil potřebu kvalitního školství, které je základem prosperující společnosti. „V naší zemi máme obrovské množství vysokých škol různých kvalit a zároveň chybí finanční prostředky na udržení těchto škol, které momentálně nemáme. Jedním z řešení je ty instituce, které nedosahují daných kvalit například zrušit“ - řekl na přednášce v Karviné Karel Schwarzenberg.

Tradičně se v našem kraji odehrála akce „Pivo s Karlem“ a to hned ve třech restauracích v Karviné, Třinci a Havířově. KarelSchwarzenberg chce nabídnou veřejnosti více prostoru pro neformální rozhovory a zároveň si váží jakékoli zpětné vazby. Volí tedy cestu setkávánís občany na frekventovaných veřejných místech. „Lidé se mě ptají narůzné otázky. Částečně, co je zajímá, povolání, daňová zatížení. Zemědělci se ptají,  s jakou další podporou ze strany unie mohou počítat. Častou otázkou je, proč máme volit TOP 09 a proč máme ty nebo ty osobnosti na kandidátce“ - říká o setkáních KarelSchwarzenberg.

Velice si vážím, že pan předseda zavítal  do našeho kraje a že i tady jej veřejnosts radostí vítá. Plné přednáškové sály i hospůdky jsou toho důkazem.“-řeklo návštěvě krajský lídr TOP09 Pavol Lukša.

Galerie