Další plánované semináře

20. 5. 2011

V rámci projektu vzdělávání proběhnou v měsíci květnu a červnu 2011 další plánované semináře na témata:

1) ÚZEMNÍ A KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ: dne 20.5.2011v Praze

Cílem semináře je seznámit jeho účastníky s hlavními principy a praktickými dopady územního plánování. Kvalitní územní plán představíme jako nástroj pro tvorbu dobrého místa pro život.

 

Účastníky semináře seznámíme s procesem pořizování územního plánu, s jeho předpoklady a souvislostmi, s příslušnými strategickými dokumenty a s příklady z České republiky i ze zahraničí.

Jako hosté během semináře vystoupí lidé, kteří mají osobní zkušenost s kvalitním územním plánováním (starostové obcí různé velikosti, hlavní architekt vybraného města). Blok věnovaný komunitnímu plánování uvede účastníky semináře do této problematiky a naváže na téma územního plánování.

2) OTEVŘENÝ A TRANSPARENTNÍ ÚŘAD: dne 3.6.2011 v Praze

První část semináře je zaměřena na právní úpravy zadávání veřejných zakázek, korupční rizika z hlediska procesu zadávání a realizace veřejných zakázek. Zde se účastníci seznámí s konkrétními principy protikorupčních opatření, efektivní kontrolou veřejných zakázek, příklady z praxe a případovými studiemi.

 

Druhá část vyzdvihne protikorupční desatero, jako minimum pro komunální politiku a dosažení vyšší efektivity, transparentnosti a hospodárnosti úřadu samosprávy.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme