Členové TOP 09 Moravskoslezský kraj si na sněmu zvolili nové vedení. Senátor Herbert Pavera jednomyslně obhájil post předsedy

29. 5. 2023

V sobotu 27. května 2023 se v Bolaticích na Opavsku uskutečnil krajský sněm TOP 09. Dosavadní předseda Herbert Pavera jednomyslně obhájil post předsedy.  Místopředsedy se stali předsedové tří největších regionálních organizací: Michal Brabec (TOP 09 Ostrava), Jan Koloničný (TOP 09 Frýdek-Místek) a Tomáš Velička (TOP 09 Nový Jičín).

Od začátku roku se v rámci krajské organizace TOP 09 konaly sněmy od nejnižších místních úrovní přes regionální až po ten krajský. Volební sněm se koná jednou za dva roky, jeho cílem je zvolit si nové vedení, zrekapitulovat uplynulé období a určit si směřování a cíle pro nadcházející funkční období.

Krajského sněmu se zúčastnili i významní hosté, jak z vedení TOP 09 (předsedkyně Markéta Pekarová Adamová, 1. místopředseda Tomáš Czernin a europoslanec Jiří Pospíšil), tak i partneři z koaličních stran, s kterými v rámci kraje spolupracujeme.

Předsedou TOP 09 Moravskoslezský kraj byl jednomyslně zvolen senátor a starosta Bolatic Herbert Pavera: Velice si vážím tak silné podpory a důvěry, kterou mi kolegové projevili. Myslím, že jsme za uplynulé období odvedli kus dobré práce a věřím, že takto budeme pokračovat i nadále. Nesmírně mě těší, že v rámci naší krajské organizace nepanuje rivalita, ale naopak vzájemná podpora, spolupráce a důvěra.“

Na funkci místopředsedů byli zvoleni předsedové tří největších regionální organizací v kraji: Michal Brabec (předseda TOP 09 Ostrava), Jan Koloničný (předseda TOP 09 Frýdek-Místek), Tomáš Velička (předseda TOP 09 Nový Jičín). Dalšími pěti volenými členy předsednictva jsou: Jan Kubíček, Miroslav Mynář, Pavel Netušil, Petr Šarman, Jan Tichánek.

Krajský výbor TOP 09 Moravskoslezský kraj bude nově pracovat ve složení 9 zvolených členů předsednictva a dalších 10 volených členů: René Brinda, Michal Brtníček, Bogdan Dal, Václav Daněk, Martin Gazda, Monika Klapková, Václav Mores, Karolína Salačová, Ladislav Sitko, Vojtěch Šimetka.

Kontakt pro média:

Hana Bláhová, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj
mobil: 737 753 540, email: hana.blahova@top09.cz
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme