Zákaz podomního prodeje - cedule na příjezdovkách

6. 2. 2018
V řadě vesnic je podomní pochůzkový prodej již zakázaný, jinde to teprve zvažují.

Opavsko – Řada lidí jim neřekne jinak než šmejdi.
Většinou chodí ve dvojicích, jsou v oblecích a vypadají víc než věrohodně. Prodejci, chodící od domu k domu, už znepříjemnili život tolika lidem, že se většina obcí začala bránit zákazem. Někteří to však i přesto zkoušejí. Jednou z obcí, kde je podomní prodej zakázaný, jsou Bolatice. „Máme to i napsáno na vstupních cedulích do obce. Občas se stane, že někdo zkouší v obci otravovat lidi doma, ale je to jen sporadické a navíc to občané hned hlásí na obecním úřadě a my voláme Policii České republiky v Kravařích,“ uvedl bolatický starosta Herbert Pavera. Zákaz podomního prodeje pak platí také ve Štěpánkovicích.

Cedule na všech příjezdovkách

Samotná vyhláška tomu však úplně nezabrání a šmejdy, jak jsou nazýváni médii, asi neodradí.
Zdroj:Bruntálský a krnovský deník,Datum vydání:6.2.2018 Rubrika / pořad:Zprávy - z regionuStrana / zpráva03Autor:VERONIKA SCHINDLEROVÁ

Osobnosti:
Herbert Pavera