Velička: Hnutí ANO škodí Moravskoslezskému kraji

22. 7. 2016

Po komunálních volbách 2014 hnutí ANO obsadilo řadu radnic v celé republice. Nyní lze říci, že nešlo o veřejný zájem, ale o populistickou cestu k moci. Řada případů ukázala, že nezkušenost a arogance hnutí ANO vedla ke spoustě kolapsů a pádů na radnicích. Nemáme důvod věřit, že pokud se dostanou do krajských zastupitelstev, budou pro občany a náš kraj přínosem, a že budou schopny stabilně vládnout.

„Hnutí ANO dokázalo, že není schopno stabilně vládnout,“ říká Tomáš Velička, kandidát č. 3 za TOP 09 v krajských volbách 2016 v Moravskoslezském kraji a uvádí několik příkladů za poslední dva roky. Babišovo hnutí ANO po komunálních volbách v roce 2014 obsadilo řadu radnic v kraji. „Neschopnost, nezkušenost a arogance řady nových mocipánů z Babišovy stáje vedla k nevídaným kolapsům a pádům městských rad. A to v celé České republice,“ konstatuje Tomáš Velička a připomíná „zmatek a chaos, které zmítají pražskou radnicí vedenou Adrianou Krnáčovou, odvolávání Tomáše Kratochvíla v Brně. Problémy má ANO v Českých Budějovicích, Karlových Varech, Ústí nad Labem i jinde.

V samotném Moravskoslezském kraji nejrychleji padla vláda ANO ve Frýdku – Místku. Již po třech měsících byl z rady vyhozen primátor Radim Vrbata (ANO). Prý mu nešlo o blaho občanů, ale pouze o jeho vlastní. Také v Opavě dosáhlo ANO na primátora. Martinu Vítečkovi se tým na podzim 2015 rozpadl na dvě frakce a rozpadla se taky koalice ovládající radnici. Rovněž v Ostravě se stal primátorem Babišův muž Tomáš Macura. Jeho vláda skončila pučem, kdy byla z vlády vyhozena ČSSD a místo ní se ANO v Ostravě spojilo s hnutím Ostravak. V Havířově se po komunálních volbách spolčilo ANOKSČM a Babišovým lidem zbyla funkce náměstka primátora. Stal se jim Ivan Bureš. Ten na jaře 2016 spolu s Darjou Tomaniecovou a Peterem Hrabčákem utekli z ANO, což znamenalo rozpad vládní koalice.

„Je ANO státotvorným seskupení schopných mužů a žen, kvalitních komunálních politiků, kteří po případném zvoleni do krajských zastupitelstev budou přínosem a zajistí stabilní vládu? Nebo je to strana jednoho muže, který ovládá značnou část médii a může si najmout nejlepší mediální experty na volební kampaně? Hnutí, na které se nabalilo i množství prapodivných a všehoschopných kariéristů?“ - klade si otázky kandidát za TOP 09 v krajských volbách Tomáš Velička a nabízí svůj pohled: „Když se podívám na osud vedení statutárních měst v Moravskoslezském kraji, tak jsem osobně přesvědčen o druhé variantě. Hnutí ANO škodí Moravskoslezskému kraji. Není schopno stabilně vládnout. Doufám, že to voliči vidí a zejména ti pravicoví přijdou v říjnu 2016 k volebním urnám,“ zdůraznil Tomáš Velička – krajský předseda TOP 09 v Moravskoslezském kraji a kandidát č. 3 v krajských volbách 2016. 

                                                                  Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme