TOP 09 v Moravskoslezském kraji nově povede Martin Packa

1. 6. 2019

Na krajském sněmu v sobotu 1. června 2019 si TOP 09 Moravskoslezského kraje zvolila nové vedení. Krajskou organizaci nově povede Martin Packa. Na post předsedy kandidovali celkem dva kandidáti (Ladislav Sitko a Martin Packa). V tajném hlasování zvítězil pan Martin Packa, který získal celkem 22 hlasů z celkového počtu 43 přítomných delegátů. Zvítězil tak těsným rozdílem jednoho hlasu. Prvním místopředsedou byl zvolen senátor a starosta obce Bolatice Herbert Pavera. Dalšími místopředsedy byli zvoleni Pavel Netušil a Ladislav Sitko.

Martin Packa vystřídal po dvou funkčních obdobích Tomáše Veličku. „Velice si vážím podpory, kterou jsem získal od našich členů,“ poděkoval za získanou podporu Martin Packa.

V TOP 09 v Moravskoslezském kraji máme řadu inteligentních a zapálených lidí, expertů ve svých profesích i úspěšných komunálních politiků. Chci jim dát příležitost a podporu k tomu, aby se mohli co nejvýrazněji podílet na směřování naší strany a na přípravě programu do krajských voleb 2020. Jen tak maximálně využijeme potenciál, který TOP 09 právě díky takovým lidem má,“ vyzdvihl hlavní priority nový krajský předseda.

V krajském předsednictvu dále zasednou Slavomír Bača, Martin Špetla, Martin Gazda, Petr Šarman a Lukáš Volný.

Krajský sněm TOP 09 v Moravskoslezském kraji přijal usnesení, ve kterém podpořil poklidné protesty občanské společnosti, které se dovolávají dodržování právních, morálních a tradičních demokratických zásad všemi ústavními činiteli. Dále sněm podpořil senátora Herberta Paveru do vedení TOP 09 na podzimním celostátním sněmu.

Martin Packa: 38 let, ženatý a má 3 dcery. Vysokoškolské vzdělání v oboru Odborná historie na Slezské univerzitě v Opavě.

Zaměstnání: od roku 2009 jako Procesní analytik, Česká spořitelna, a.s. Ostrava

Marcela Masná – krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj