TOP 09: Podpoříme a uvolníme tvůrčí schopnosti lidí

20. 6. 2017

TOP 09 podporuje větší investice do vědy, proto si její politici v Ostravě prohlédli unikátní industriální objekt Dolní oblasti Vítkovic a centrum Svět techniky, které má popularizovat technické obory a zvýšit prestiž vědy. „Zde je líheň ekonomických nápadů mladých lidí. Chtěli bychom podpořit školy, aby se svými studenty nejméně dvakrát do roka navštívili toto centrum, kde by si mohli vyzkoušet interaktivní formu výuky. Jedině cílená podpora mladých lidi ruku v ruce s vědou a výzkumem může zamezit odlivu mladých lidí z našeho kraje,“ uvedl volební lídr Herbert Pavera.

Politici TOP 09 ocenili činnost obecně prospěšné společnosti Moment ČR, kterou navštívili v Ostravě. Společnost provozuje charitativní obchody s cílem podporovat i další neziskové organizace. Sama zaměstnává lidi se zdravotním postižením, matky s malými dětmi, osoby starší 50 let a dlouhodobě nezaměstnané. Podílí se i na mezinárodních projektech, jako jsou například Kola pro Afriku, které už dříve propagovali zástupci TOP 09.

Na cestě se politici zastavili u regionálního výrobce masných výrobků pana Klemense, který je zároveň mistrem světa v chovu holubů. V Kravařích si v cukrárně Ludmily Jařabové dali kávu se starostkou Monikou Brzeskovou, kterou si mnozí pod dívčím příjmením Žídková pamatujeme jako Miss ČR i Miss Evropy. I ona se před zvolením do funkce zabývala podnikáním v kosmetické firmě, jejíž je spolumajitelkou. „Bez malých a středních firem by ekonomika dobře nefungovala. Právě ony zaměstnávají lidi v regionu jako třeba zde v Moravskoslezském kraji. TOP 09 si to uvědomuje. Podnikatelé a živnostníci mají naši podporu,“ říká poslanec Evropského parlamentu Luděk Niedermayer.

„Vláda využila dobu růstu jen k nabobtnání státní správy. Stále nákladnější stát přitom likviduje malé a střední podnikatele přes EET, neustálé kontroly a byrokratická nařízení. Kde ale vezme na platy úředníků, když si neváží našich podnikatelů?,“ ptá se krajský volební lídr TOP 09 Herbert Pavera. Jednou z priorit volebního programu TOP 09 je proto podpora podnikatelů. „Chceme snížit odvody na sociálním pojištění o osm procent, odstranit zbytečnou byrokracii a zjednodušit komunikaci se státem. Zrušíme EET,“ dodal poslanec Herbert Pavera.

Obdobné téma večer zaznělo v Hospodě U Mrzouta. V Neplachovicích u Opavy ji provozuje Rostislav Oboňa – podnikatel a známý youtuber Starý mrzout. Jeho ukázku debaty místních lidí s Miroslavem Kalouskem v přímém přenosu viděly na sítích stovky, ze záznamu tisíce lidí. Tématem, které občany zajímalo nejvíc, byla budoucnost Evropské unie a ČR v ní. „Každé setkání bylo logickou reflexi té či oné kapitoly našeho volebního programu. Náš společný závazek se dá zobecnit jednou větou: tvůrčí schopnosti lidí se nesmí omezovat a dusit, naopak se musí uvolnit a podpořit. A od toho neuhneme,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Marcela Masná – krajská manažerka TOP 09 pro Moravskoslezský kraj

 Kontakt: 

E-mail: marcela.masna@top09.cz

Tel: 00420/737209730

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme